Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Μόνη λύση οι εκλογές

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Μόνη λύση οι εκλογές

"Εξέφρασα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τους εντονότατους προβληματισμούς της ΝΔ για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών",ανέφερε. "Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή" σχολιάζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Με μια λιτή δήλωση εξερχόμενος του Προεδρικού μεγάρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξήγησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί «η μόνη λύση για να εξέλθει από την πολιτική παρακμή που έχει περιέλθει η χώρα είναι οι εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο που κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο συζήτησαν εκτενώς την «κρίσιμη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τους «εντονότατους προβληματισμούς για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» στον απόηχο των κυβερνητικών χειρισμών από την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά.

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν στη συνέχεια ότι η συνάντηση Μητσοτάκη- Παυλόπουλου έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διευκρινίζοντας: “Δε ζητήσαμε εκλογές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ περιέγραψε την πολιτική παρακμή, η οποία πρέπει να οδηγήσει σε εκλογές”.

Η πρώτη αντίδραση στο εκ νέου αίτημα για εκλογές ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο 'Ολγα Γεροβασίλη, η οποία μιλώντας στο Σκάι υποστήριξε ότι ο κ.Μητσοτάκης “είναι εκτός τόπου και χρόνου”.

Υποστήριξε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει δημοκρατική εκτροπή αυτό που δε συμβαίνει επειδή ο ίδιος δεν επιτρέπει να συμβεί, δηλαδή επειδή εμποδίζει τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς και ότι η κυβέρνηση πρέπει να μιλά για θεσμική εκτροπή εκ μέρους της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα.

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

«Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα μία πρόταση νόμου, με στόχο να αποτρέψει κάθε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει "υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών" και ζητάει να πέσει η κυβέρνηση», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προσθέτοντας: «Οι μάσκες, λοιπόν, έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια, το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής».

«Από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή. Και αυτό, πλέον, δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρόταση νόμου από τη ΝΔ για άδειες χωρίς δημοπρασία

SHARE:

24Media Network