Μητσοτάκης σε Τσίπρα: ‘Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά’

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: ‘Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά’
Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια της Βουλής για την οικονομία έπειτα από αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη , την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό με βαριές εκφράσεις. "Θα λογοδοτήσετε" είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για "θεσμική εκτροπή"

Επίθεση στον πρωθυπουργό για την πολιτική κάλυψη σε Καμμένο και Πολάκη εξαπέλυσε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι «μια ομάδας εξουσίας παντός καιρού και περιστάσεων».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “θεσμική εκτροπή” και αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για “προδοσία του μέλλοντος της χώρας”.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «ασχήμια της δημόσιας παρουσίας του υπουργού άμυνας» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν γνώρισε τις πρωτοβουλίες του κ. Καμμένου στην υπόθεση του noor1.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή που παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών» και «βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» με «παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη», ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις Πολάκη τόνισε ότι έιναι «πολύ επικίνδυνη υπόθεση η επίθεση στη δικαιοσύνη» γιατί όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ «οι θεσμοί είναι πάνω από πρόσωπα και υπάρχουν για να συγκρατούν τις εξουσίες από αυθαιρεσίες» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει επαφή με τη δημοκρατική ομαλότητα και το κράτος δικαίου».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «αποφεύγετε κάθε επαφή με την κοινωνία. Η εξουσία σας έχει διαφθείρει πολιτικά» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλήγει τονίζοντας ότι «θα διαφυλάξουμε το δημοκρατικό κεκτημένο της πατρίδας και εσείς θα λογοδοτήσετε για τις συμπεριφορές σας».

Πραγματικότητα-Τσίπρας 5-0 στην οικονομία

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την οικονομία σημειώνοντας ότι στη σύγκριση των αποτελεσμάτων της πραγματικότητας και των αρχικώς τεθέντων στόχων του κ. Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές το σκορ είναι 5-0. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «καμία συγκεκριμένη δέσμευση δεν εξασφαλίσατε για το χρέος», ενώ για τη ρήτρα ανάπτυξης ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «Αυτό μπορεί να διαβάσει κανείς και από την ανάποδη. Δηλαδή, αν έχουμε ανάπτυξη θα μπορούσαν να αναστέλλονται τα μέτρα ελάφρυνσης που σημαίνει ότι το μέρισμα από την ανάπτυξη θα πηγαίνουν στους δανειστές και όχι στους Έλληνες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για «παταγώδη αποτυχία» της κυβέρνησης σε ότι αφορά στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αντί για μείωση είχαμε επέκταση ως το 2060. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι μετά το 2018 είναι αδύνατο να πιάσουμε 3,5%. Εγκλωβίσατε τη χώρα σε μεγάλα πλεονάσματα. Προδώσατε το μέλλον της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μη θριαμβολογεί για μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, καθώς όπως σημείωσε «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αγκυλώσεις, ιδεολογικές εμμονές και υπουργούς συκοφάντες και δεν μπορεί να ασκήσει πολιτικές ανάπτυξης. Η ανάπτυξη χρειάζεται όλα αυτά που εσείς πολεμούσατε και σήμερα υπονομεύετε», για να προσθέσει ότι «χάρη στην προσδοκία ότι θα έρθει μια επόμενη κυβέρνηση υπάρχει η πιθανότητα να βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα».

Σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι υπάρχει βαθύ τραύμα στην οικονομία την τελευταία τριετία, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά κινδύνου όσο αυτή η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία» και κατέληξε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «φύγετε κ. Τσίπρα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια, το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα