Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το τετ α τετ με Πάιατ, οι επιχειρήσεις και η “ατάκα” για το ΑΠΕ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Το τετ α τετ με Πάιατ, οι επιχειρήσεις και η “ατάκα” για το ΑΠΕ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ MotionTeam

"Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα σήμερα", είπε περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού Πρακτορείου - Η δέσμευση για τον ΠΑΟΚ, τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, οι εξαγγελίες για την επιχειρηματικότητα και η συνομιλία με τον Τζέφρι Πάιατ.

Τα περίπτερα της ΔΕΘ επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 10.30 έφτασε χωρίς γραβάτα στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: “Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά”.

"βλέπω και αριστερά και δεξιά" MotionTeam

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Η… ατάκα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε πεζή τη βόλτα του από το κτίριο διοίκησης και περνώντας από τον χώρο όπου βρίσκεται το ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας δεικτικά: “Πολύ ωραία τα βλέπω τα πράγματα σήμερα”.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο των Ενόπλων δυνάμεων και συνέχισε στο σταντ της ΠΑΕ Άρης όπου του δόθηκε μια φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό “1”. “Με κάνατε και τερματοφύλακα”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περίπτερο του Άρη MotionTeam

Εν συνεχεία πέρασε και από το περίπτερο του Ηρακλή, όπου του χάρισαν τη φανέλα με το “110”, όσα και τα χρόνια της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Εκεί τον υποδέχτηκε ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Τομ Παπαδόπουλος.

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο περίπτερο του Ηρακλή στην 83η ΔΕΘ MotionTeam

Στο περίπτερο 17, στo Hall of Games, ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά, χαιρέτισε μικρούς Gamers κι έβγαλε πολλές selfies.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ (MOTIONTEAM) MotionTeam

Η βόλτα του προέδρου της ΝΔ συνεχίστηκε στα σταντ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, όπου, μεταξύ άλλων, είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εκεί θαύμασε το μη επανδρωμένο αερόχημα που κατασκεύασαν οι φοιτητές. Λίγο πιο κάτω,παρατήρησε με προσοχή και το ρομπότ που έχει κατασκευάσει η ερευνητική ομάδα του ΠΑΜΑΚ. Μάλιστα πηγαίνοντας στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον περίμενε μια έκπληξη καθώς δύο φοιτητές τον υποδέχθηκαν παίζοντας κλασική μουσική με τα βιολιά τους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ 83η ΔΕΘ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MotionTeam

 

Στο περίπτερο του ΠΑΟΚ – “Χαρά μου να εγκαινιάσω το νέο γήπεδο στην Τούμπα”

Κατά τη διάρκεια της βόλτας του, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε φυσικά και το σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τον κύριο Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο σταντ του Δικεφάλου του Βορρά ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Γιώργος Κούδας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ.  Μητσοτάκης σε μία σύντομη συνομιλία που είχε με τους παρευρισκομένους τόνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

 Από την πλευρά του ο Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ίδιο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. 

“Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γηπέδου κόσμημα, αντάξιο της ιστορία του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλων μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο περίπτερο των ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε για αρκετή ώρα στο περίπτερο των ΗΠΑ. Συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη κ. Πάιατ ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου κ. Σίμο Αναστασόπουλο και τον γενικό διευθυντή κ. Ηλία Σπυρτούνια.

Μάλιστα, στάθηκε σε όλα σχεδόν τα περίπτερα και ενημερώθηκε για τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες που παρουσιάζουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις. Στάθηκε, επίσης, στο περίπτερο της Lockheed Martin, όπου ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας για Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, κ. Ντένη Πλέσσα, για την κατασκευή αεροσκαφών που διαθέτει η ελληνική πολεμική αεροπορία.

Ο πρέσβης του μίλησε για το ενδιαφέρον που έχουν για την Ελλάδα κολοσσοί όπως η Google και η Facebook, που δεν έχουν όμως φυσική παρουσία στη χώρα.”Αυτό είναι το στοίχημα που έχω βάλει” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπροστά στο περίπτερο της Microsoft, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο brain drain τονίζοντας πως πολλοί νέοι φεύγουν από τη χώρα και αυτό θέλουμε να το ανατρέψουμε. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να ανατρέψει το φαινόμενο και να βρουν οι νέοι δουλειά στη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε άλλωστε και στο περίπτερο των start-upers.

Όπως είπε, “χρειάζονται να δούμε τα εργαλεία χρηματοδότησης επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι να γίνουν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική προσπάθεια. Οι επιχειρήσεις με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν καλό κόσμο. Λέμε ξεκάθαρα μείωση εργοδοτικών εισφορών. Θέλουμε να κάνουμε την εργασία στη χώρα ξανά ανταγωνιστική. Θέλω να ακούσω τους  start-upers. Κάποια στιγμή κάποιοι θα φύγετε από την Ελλάδα, ίσως πάτε στο Silicon Valley, αλλά θέλω να κρατήσετε στην καρδιά σας την Ελλάδα και ένα μέρος των δραστηριοτήτων σας”.

“Θα είμαστε αμείλικτοι με τους επιχειρηματίες που φέσωσαν εργαζόμενους και κόβουν βόλτες με κότερα στο Αιγαίο αλλά εάν κάποιος έχει μια αποτυχία δεν πρέπει να τιμωρείται”, πρόσθεσε. “Στο αμερικανικό περίπτερο θέλησα να πείσω μεγάλες εταιρείες να έχουν ένα παράρτημα στην Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Η καινοτομία δεν χρειάζεται να είναι περιορισμένη σε Αθήνα η Θεσσαλονίκη πρέπει να πείσουμε επιχειρηματίες να αναλάβουν δράσεις στα Γιάννενα πχ η στο Ηράκλειο. Ζούμε στην τυραννία ενός προγράμματος δηλαδή το υπουργείο Παιδείας λέει ότι αυτά είναι τα βιβλία αυτά πρέπει να διδάσκεται.

Σε δημόσια σχολεία γίνονται εξαιρετικά πράγματα από πεφωτισμένους εκπαιδευτικούς αλλά χωρίς κανείς να τους ενθαρρύνει. Να δώσουμε κίνητρα ώστε σχολεία εκπαιδευτικοί μαθητές να πειραματιστούν περισσότερο με νέες τεχνολογίες”, κατέληξε.

Η είδηση που “έβγαλε” μάλιστα είναι πως η ΝΔ θα συγκεντρώσει όλες τις δομές εξωστρέφειας της χώρας στο ΥΠΕΞ, όταν γίνει κυβέρνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα