Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Η ΝΔ, το μόνο σταθερά φιλοευρωπαϊκό κόμμα

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το κόμμα του αποτελεί το μόνο στην Ελλάδα που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τον εορτασμό των 40 ετών από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.). Προσερχόμενος, ο κ. Μητσοτάκης, στην επετειακή εκδήλωση του Ε.Λ.Κ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής.

40 χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

40 χρόνια προσφοράς στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει  τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.

Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.

Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network