Μητσοτάκης: Θα επιδιώξω συνάντηση με Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης: Θα επιδιώξω συνάντηση με Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει σήμερα τον πρόεδρο της Τουρκίας για συγχαρητήρια και δήλωσε ότι εφόσον επανεκλεγεί θα επιδιώξει συνάντηση στο ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου.

Την πρόθεση του να καλέσει σήμερα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις τούρκικες εκλογές προανήγγειλε, μιλώντας στο Mega, o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, αν και δεν έχει θεσμικό ρόλο, καθώς δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, θεωρεί ότι πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, για να εκφράσει την ελπίδα ότι αυτή η βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παρατηρήθηκε μετά τους σεισμούς μπορεί να έχει μία συνέχεια.

“Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι δεν αλλάζουν οι πολιτικές των χωρών” επισήμανε πάντως ο κ. Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε:

“Εφόσον ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί και πάλι και είμαι ο πρωθυπουργός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στη Λιθουανία, εγώ θα επιδιώξω και πάλι μία συνάντηση με τον Ερντογάν. Ακόμη και όταν διαφωνούμε πρέπει να συζητούμε. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα