Μητσοτάκης: 'Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους'

ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ--ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ--ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 2ο προσυνέδριο της ΝΔ για τους νέους που πραγματοποείται στην Πάτρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Πάτρα, όπου διεξάγεται το 2ο προσυνέδριο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία υποχώρηση στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, κάνοντας λόγο για περισσότερο αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία.

«Θέλουμε αξιολόγηση παντού και για όλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι η αξιολόγηση αυτή δεν θα είναι τιμωρητική και δεν θα έχει καμία σύνδεση με απολύσεις.

«Ο μόνος τρόπος να φέρουμε πίσω τα λαμπρά ελληνικά μυαλά είναι οι νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις. Χωρίς την υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου» είπε, διευκρινίζοντας ότι «όταν η οικονομία θα αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται θα αναζητεί εργαζόμενους με διαφορετικές δεξιότητες».

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη

Οι εργασίες του προσυνεδρίου ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ΝΔ θέλει να μιλήσει σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και θέλει κάθε συμπολίτης μας και περισσότερο οι νέοι, να δουν τον εαυτό τους μέσα στις θέσεις και στο πρόγραμμά μας».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «τα πράγματα χειροτέρεψαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αφού μιλάμε πια για την γενιά των 360 ευρώ» και πρόσθεσε ότι «η κατάσταση στην εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Ανέφερε ακόμη ότι «το όραμα της κυβέρνησης είναι η δεκαετία του ΄80». «Η κυβέρνηση έχει ρετρό αντίληψη, αφού εμπνέεται από τις ρυθμίσεις που έγιναν το 1982 και το 1983» σημείωσε.

Παρατήρησε στη συνέχεια ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί οι ρυθμοί φυγής των νέων στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι «μόνο με τις επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επανέλθει η προοπτική».

Σχετικά με τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «είναι ο βασικός μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ώστε το παιδί μια φτωχής οικογένειας, να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με το παιδί μια πλούσιας οικογένειας».

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, για θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους. Ειδικότερα 18.036 πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασαν τη γνώμη τους σε θέματα οικονομίας, παιδείας, ασφάλειας, καταπολέμησης της ανεργίας κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Πολλά τα ερωτήματα για την αναγκαία αναβάθμιση των F16

ΝΔ: Ας μας πει ο Τσίπρας τι θέλει από το ΔΝΤ

Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: 'Εναρμονισμένες οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ με αυτές της ΕΕ'

SHARE:

24Media Network