Μόνιμοι κάτοικοι Τουρκίας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί με τροπολογία Καμμένου

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί DOGAN NEWS AGENCY

Ένα ισχυρό νομικό όπλο υπέρ του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο στρατιωτικών εξασφαλίζει η τροπολογία, ενώ η Βουλή ψήφισε υπέρ και της ειδικής αποζημίωσης που δικαιούνται λόγω της κράτησής τους στην Τουρκία.

Στην Τουρκία θα υπηρετούν μόνιμα οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και δύο μήνες στις τουρκικές φυλακές.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποκτούν ένα ισχυρό νομικό όπλο στο αίτημά τους για αποφυλάκιση ενώ καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των Τούρκων ότι δεν διαθέτουν μόμινη διεύθυνση κατοικίας στη χώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος, η τροπολογία κατατέθηκε τώρα, ενόψει της παρουσίας των δύο στο δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή. «Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

ADVERTISING

Παράλληλα, η Βουλή ψήφισε ομόφωνα την τροπολογία που ορίζει ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής, θα καταβάλλεται ειδική αποζημίωση.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου 'Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρωτοβουλία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από Γιούνκερ

Νέες φωτογραφίες και βίντεο των δύο Ελλήνων μετά το τέταρτο τουρκικό "όχι"

Αδριανούπολη: Τέταρτο δικαστικό "όχι" στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Η απελευθέρωση των "οκτώ" θα δοκιμάσει τις σχέσεις με τον Ερντογάν

SHARE:

24Media Network