Μουζάλας: Η κατάσταση στη Μόρια είναι κακή αλλά εξαρτάται από τις ροές

Press conference by the Minister of Immigration Policy Yiannis Mouzalas, in Athens, on November 1, 2017 /        ,  , 1 , 2017
Press conference by the Minister of Immigration Policy Yiannis Mouzalas, in Athens, on November 1, 2017 / , , 1 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Στην κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημειώνοντας πως βελτιώνεται

Στην διαπίστωση ότι η κατάσταση στο camp προσφύγων στη Μόρια είναι κακή προχώρησε με δήλωσή του ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποδίδοντας τη στις ροές και σημειώνοντας πως βελτιώνεται.

«Η κατάσταση στη Μόρια είναι κακή, αλλά βελτιώνεται διαρκώς και υπάρχει αποσυμφόρηση. Υπάρχει, όμως, πάντα ένας απρόβλεπτος παράγοντας: αυτός των ροών» δηλώνει χαρακτηριστικά στα ΝΕΑ.

ADVERTISING

«Δεν μπορεί κάποιος να τον προβλέψει και να τον προσδιορίσει. Οι δουλέμποροι βλέπουν τις συνθήκες και πιέζουν, αυξάνουν ή μειώνουν αναλόγως τις ροές. Εμείς είμαστε σε εγρήγορση και προσπαθούμε. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά» προσθέτει ο κ. Μουζάλας.

«Είναι δύσκολες οι συνθήκες στη Μόρια σήμερα αλλά εξαρτώνται από τις ροές όχι από εμάς. Κι εμείς τρέχουμε κάθε φορά να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ροές. Κι όποιος πει ότι εμείς πρέπει να έχουμε 150.000 θέσεις έτοιμες στα νησιά, ώστε να είναι οι συνθήκες καλές, λέει ανοησίες. Αποκρύπτεται επίσης ότι η Ελλάδα έχει 35.000-40.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα και έχουμε πάρει best practice από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ γι'αυτούς: μένουν σε διαμερίσματα, παίρνουν χρήματα και προχωράνε οι διαδικασίες ένταξης - έως το τέλος Γενάρη θα παρουσιάσουμε δύο μεγάλα προγράμματα ένταξης - τα παιδιά πάνε σχολείο, έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας» προσθέτει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και καταλήγει:

«Καλή είναι η κριτική και μπορώ να τη δεχθώ, γιατί παίρνω από αυτή τα στοιχεία που βοηθούν να λύσουμε το πρόβλημα, ακόμη και όταν είναι άδικη. Αλλά ας μην ξεχνάμε πού ήμασταν το 2015. Υπάρχουν κάποιοι που ονειρεύονται και νοσταλγούν ένας 2015, αλλά εμείς δεν το θέλουμε».

SHARE:

24Media Network