Μπάχαλο στη Βουλή με Κασιδιάρη και Δριβελέγκα: "Προδότες, κλέφτες και πουλημένοι" - "Είστε τραμπούκοι και φασίστες"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ο καθιερωμένος αγιασμός στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.(EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ο καθιερωμένος αγιασμός στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.(EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Βαριές εκφράσεις Ηλία Κασιδιάρη για "προδότες και κλέφτες" και άμεση αντίδραση του προεδρεύοντος Γιάννη Δριβελέγκα που χαρακτήρισε "τραμπούκους και φασίστες" τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πώς άναψαν τα αίματα

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σημειώθηκε στην αίθουσα της ολομέλειας, όταν ο τελευταίος χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις κάνοντας λόγο για προδότες, πουλημένους κλέφτες και απατεώνες που είναι στο κοινοβούλιο.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προεδρεύοντος κ. Δριβελέγκα, ο οποίος, σε έντονο ύφος, του απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σηκωθείτε να φύγετε αν νομίζετε ότι είναι παράνομη η Βουλή για να μην συκοφαντείτε. Ορίστε μας, οι τραμπούκοι. Να σηκωθείτε να φύγετε για να ησυχάσει η Βουλή και ο ελληνικός λαός από τους τραμπούκους και τους φασίστες».

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για κατάλυση του Συντάγματος καθώς η Βουλή αποτελείται όχι από 300 αλλά 294 βουλευτές καθώς οι έξι συνάδελφοι του από τη Χρυσή Αυγή βρίσκονται παράνομα στη φυλακή.

«Καταργείτε το Σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία. Και ξέρω πως επεξεργάζεστε ανθελληνικά σχέδια, να μας θέσετε εκτός νόμου..» συνέχισε ο κ. Κασιδιάρης, ενόσω ο κ. Δριβελέγκας προσπαθούσε να τον ανακαλέσει στην τάξη και να μιλήσει επί του νομοσχεδίου.

«Ποιο νομοσχέδιο; Είναι παράνομο, όπως παράνομα είναι τα μέτρα του μνημονίου. Εγώ, όσο είμαι ελεύθερος θα έρχομαι εδώ και θα μιλώ. Θα λέω την αλήθεια. Ξέρω ότι υπάρχει βρώμικο σχέδιο εναντίον μου να φυλακιστώ και εγώ και άλλοι συνάδελφοι μου. Είστε όλοι προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες!» επέμεινε ο κ. Κασιδιάρης.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Δριβελέγκας ζήτησε να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά και να κλείσει το μικρόφωνο αφαιρώντας του το λόγο, ενώ, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του της Χρυσής Αυγής που επίσης αντιδρούσαν και φώναζαν τους είπε: «Κι αν νομίζετε πως είναι παράνομη η Βουλή έχετε ένα τρόπο να κάνετε. Να σηκωθείτε να φύγετε, να ησυχάσει και ο ελληνικός λαός και η Βουλή. Τραμπούκοι!

Είναι παράνομη η Βουλή; Να σηκωθούν να φύγουν. Να ησυχάσει επιτέλους ο ελληνικός λαός και η Βουλή από τους τραμπούκους και τους φασίστες…».

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, που καυτηρίασε και αυτή τη στάση της Χρυσής Αυγής:

«Είδαμε μια ακόμα παράσταση της Χρυσής Αυγής. Ελπίζω σύντομα αυτές οι παραστάσεις να εκλείψουν γιατί και η ανοχή μας έχει και τα όρια της. Τους καλούμε να φύγουν και να κάνουν αυτό που θέλουν με όποιο άλλο τρόπο νομίζουν. Ας αναλογιστούν όμως τις ευθύνες τους και αυτοί που έφεραν εδώ αυτή την κατάσταση και τη συντηρούν».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network