Μπακογιάννη: Είναι αδύνατο η ΝΔ να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα

Συζήτησης και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης: "Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής" την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στην Βουλή.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτησης και ψήφιση επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης: "Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής" την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως το κόμμα της ως κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα θα ψηφίσει ακόμη και μια πολύ δύσκολη και επώδυνη συμφωνία

Μια καταστροφή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ελπίζει στην επίτευξη συμφωνίας τις τελευταίες ώρες. Προσερχόμενη σε συνέδριο με θέμα την επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας, που οργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι η γενική αρχή είναι πως η ΝΔ δεν μπορεί να αρνηθεί να ψηφίσει τη συμφωνία και σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει τη «δεδηλωμένη» στην ψηφοφορία, που θα γίνει στη Βουλή.

Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μια συμφωνία

«Η λογική λέει ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός μία καταστροφή. Καταστροφή για την ελληνική οικονομία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά και τεράστιος κίνδυνος για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. Αυτό σήμερα δεν το αρνείται κανένας εχέφρων άνθρωπος. Άρα θέλω να ελπίζω ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή, τις τελευταίες 100 ώρες που έχουν απομείνει, θα βρεθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει τη συνέχιση της παρουσίας της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Μπακογιάννη: Είναι αδύνατο η ΝΔ να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα

Σε ερώτηση αν η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, απάντησε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ΄εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος έβαλε τότε, κόντρα σε όλες τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Είναι αδύνατο η ΝΔ να αρνηθεί την ευρωπαϊκή της ταυτότητα».

Σε άλλη ερώτηση αν θα την ψηφίσει, όσο σκληρά και να είναι τα μέτρα, σημείωσε: «Δεν έχουμε δει καμιά συμφωνία. Εγώ σας μιλάω για τη θέση αρχής. Η θέση αρχής είναι αυτή. Έχουμε, δυστυχώς, από ό,τι αντιλαμβάνομαι, να επιλέξουμε ανάμεσα σε μια πάρα πολύ δύσκολη και επώδυνη συμφωνία και τη χρεοκοπία. Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά σε τελική ανάλυση είναι και αυτονόητη».

Η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της εθνικής συσπείρωσης, λέγοντας ότι δεν είναι η ώρα της κριτικής και για το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων υπογράμμισε: «Είναι βέβαιο ότι θα κριθεί η συμφωνία αυτή στη Βουλή των Ελλήνων και βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Εάν χαθεί η δεδηλωμένη, είναι λογικό, από εκεί πέρα, να υπάρξουν εξελίξεις».

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σενάρια εκλογών αναστατώνουν τη Ν.Δ, η ηγεσία όμως περιμένει παράδοση εξουσίας

Πύρινη παρέμβαση Λαπαβίτσα: Μόνη λύση η έξοδος

SHARE: