Μπακογιάννη για Τουρκία: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος

Μπακογιάννη για Τουρκία: Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ατυχήματος
Ντόρα Μπακογιάννη. Eurokinissi

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα, η οποία συνεχώς κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, και αναφέρθηκε στην πιθανότητα συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταϊγίπ Έρντογαν.

Για τη ιδιαίτερη σημασία του νέου πλωτού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, για τις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, έκανε λόγο, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο νέος τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση ρωσικού εκβιασμού να προμηθεύσει και τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες.

“Τα εγκαίνια του έργου στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα τελειώσει πάρα πολύ γρήγορα, είναι η μεγαλύτερη σημερινή επένδυση στη Θράκη. Μια επένδυση που πιάνει τη Θράκη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη. Είναι μια μεγάλη μέρα, γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει με το φυσικό αέριο και φέρνει τη Θράκη στο κέντρο του βαλκανικού ενδιαφέροντος”, είπε.

Στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία συνεχώς κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα, σχολιάζοντας την πιθανότητα συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταϊγίπ Έρντογαν.

“Αυτό, το οποίο κάνει η Τουρκία είναι μια πολιτική που της γύρισε μπούμερανγκ. Δεν μπόρεσε με τις διάφορες απειλές και τους τρόπους που χειριζόταν τα θέματα απέναντι στις αραβικές χώρες και στην Ελλάδα, να το γυρίσει. Ήταν μια από τις γνωστές διπλωματικές πιρουέτες του Ερντογάν και προσπάθησε να κλείσει μέτωπα. Πάνω σε αυτό όμως ήρθε η Ουκρανία, η οποία πίστεψε ο Ερντογάν του έδωσε πόντους. Και η αλήθεια είναι ότι αρχικά του έδωσε”, δήλωσε.

“Ωστόσο, ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα. Άρα αυτομάτως ο ρόλος του αρχίζει και προκαλεί ερωτηματικά, όπως η επίθεση του Ζελένσκι και η στάση των ΗΠΑ. Άλλωστε, ο βασικός στόχος του Ερντογάν εξαρχής ήταν να κλείσει το μέτωπο με την Αμερική. Όμως δεν έκλεισε. Αντ’ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από τη συνάντηση με τον Μπάιντεν, θα μιλήσει στο Κογκρέσο, που είναι τεράστιας σημασίας. Αυτό ενόχλησε τρομακτικά τους Τούρκους. Ο στόχος που έχει για τα F-16 περνάει μέσα από το Κογκρέσο. Άρα κάνουν μια προσπάθεια να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και λένε “προσέξετε γιατί μπορούμε κι εμείς να δημιουργήσουμε προβλήματα” με τους όποιους κινδύνους υπάρχουν”, είπε στη συνέχεια η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, η ίδια τόνισε στην συνέχεια ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος του ατυχήματος και είπε συγκεκριμένα πως «δεν μπορούμε να το βγάλουμε από τους υπολογισμούς μας».

Ερωτηθείσα για τη νέα δημοσκόπηση της Alco που δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 8,1 μονάδες, η βουλευτής ανέφερε ότι «αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε απανωτές κρίσεις. Αναρωτιέμαι αν ξημέρωσε μια μέρα χωρίς να έχουμε την ανάγκη να διαχειριστεί ο Μητσοτάκης κρίση. Ξεκίνησε με την κρίση στον Έβρο, περάσαμε το καλοκαίρι του 2020 με τις τουρκικές προκλήσεις, την πανδημία και μετά ήρθε η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος. Ακόμα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει», είπε.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι η «η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές στα 4 χρόνια. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία με βάση τη χθεσινή δημοσκόπηση είναι ότι ο Μητσοτάκης έπεσε μεν κατά 2 μονάδες, αλλά μετά από αυτόν είναι ο “κανένας”».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα