Μπακογιάννη: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η θέση της ΝΔ για το όνομα

Μπακογιάννη: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η θέση της ΝΔ για το όνομα
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη Eurokinissi

Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διχάσει τόσο βαθιά την ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί να κυρωθεί με απλή συμφωνία των παρόντων", ανέφερε η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, στον News 24/7 στους 88,6.

“Το μόνο θέμα στο οποίο συμφωνώ με τον Τσίπρα είναι ότι ο κ. Καμμένος δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, τίποτα δεν μπορεί να τον ξεκολλήσει από την καρέκλα του” ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ερωτηθείσα για την συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως δεν μπορεί μία συμφωνία που “έχει διχάσει τόσο βαθιά την ελληνική κοινωνία να κυρωθεί με απλή συμφωνία των παρόντων. Πίστευα ότι υπάρχουν οι 151, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ που δικαίωσαν τους φόβους μας ότι θα κυριαρχήσει η λογική του Ιλιντεν δεν είμαι βέβαιη. Χτύπησε καμπανάκι σε κάποιους συναδέλφους, το βλέπω πιθανό αλλά όχι βέβαιο να κυρωθεί η συμφωνία από την παρούσα Βουλή. Η θέση σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι η θέση της ΝΔ. Ο φόβος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την αρχή ήταν ότι αν μπούμε σε λογικές προστασίας μειονοτήτων τότε θα υπάρξει επικίνδυνο πρόβλημα. Το σχετικό άρθρο που περιλαμβάνεται στη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν μας καλύπτει, αλλά κυρίως δεν μας καλύπτει η ρητορική του. Το λάθος Τσίπρα-Κοτζιά είναι ότι είχαν αποδεχτεί τη λογική του Ιλιντεν. Ο λαός γνωρίζει τις θέσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, αν τον υπερψηφίσει αποδέχεται τη θέση του ότι αυτή η συμφωνία δεν πρέπει να κυρωθεί. Αν κυρωθεί η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα. Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα υπερασπιστεί με σθένος τις απόψεις της που αν εισακουστούν θα συνεισφέρουν στη σταθερότητα. Γνωρίζω το διεθνές κλίμα, αλλά όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το μόνο θέμα στο οποίο συμφωνώ με τον Τσίπρα, ότι ο κ. Καμμένος δεν θα φύγει από την κυβέρνηση, τίποτα δεν μπορεί να τον ξεκολλήσει από την καρέκλα του” και πρόσθεσε: “Ακούω επί χρόνια τον κ. Καμμένο να ωρύεται ότι πρέπει να καταργηθεί η ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών κλπ. Οταν του εκανα μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του, γι αυτό τον είπα κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε τον Πάνο Καμμένο στην πολιτική και επειδή δεν μπορεί να πει mea culpa το λέω εγώ”.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην χθεσινή βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη στοχοποίηση του καναλιού από την κυβέρνηση. “Η λεκτική βία υπουργών απέναντι σ αυτό το μέσο ενημέρωσης είναι πολύ συγκεκριμένη και γνωστή, είναι ανεπίτρεπτη. Η τρομοκρατία τρέφεται από το μισος και τη στοχοποίηση. Σήμερα απέναντι στη νέα γενιά τρομοκρατίας η κυβέρνηση εξακολουθεί και ακολουθεί αυτή τη λογική της ανοχής και από την άλλη δεν κάνει προσπαθεια για κοινό μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία. Το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ είναι άλλη ιστορία από το εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Την ΕΡΤ την πληρώνω κι εγώ κι εσείς, είναι δημόσια τηλεόραση, γι’ αυτό και υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται αυστηρότατα. Η ΝΔ με το εμπάργκο αντέδρασε απέναντι σε δημοσιογράφους που εκφράστηκαν χυδαία για τον πρόεδρο της ΝΔ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα