Μπακογιάννη: “Βέλη” με κατεύθυνση εντός κι εκτός Ν.Δ, για τα ελληνοτουρκικά

Μπακογιάννη: “Βέλη” με κατεύθυνση εντός κι εκτός Ν.Δ, για τα ελληνοτουρκικά
Προειδοποιήσεις πρός πολλές κατευθύνσεις για το τι θα συμβεί να εγκαταλειφθεί ο διάλογος με την Τουρκία απεύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλησε για "ετερόκλητο κύκλωμα" Eurokinissi

Όσοι δεν θέλουν τις διερευνητικές να μας πουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα είπε από το βήμα της Βουλής η πρώην ΥΠΕΞ. Μίλησε για "κύκλωμα ετερόκλητο" ενάντια στον διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας

Γενικευμένη κριτική που έμοιαζε να απευθύνεται στους εκτός αλλά και στους εντός της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε από βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη για τα ελληνοτουρικά. Μιλώντας στον προϋπολογισμό τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία με αντικείμενο τη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Τόνισε μάλιστα ότι όσοι διαφωνούν οφείλουν να εξηγήσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εντύπωση προκάλεσε η έκφραση που χρησιμοποίηση η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για «κύκλωμα ετερόκλητο» που θέλει «να επιχειρηματολογήσει για να οδηγήσει την χώρα στον μη διάλογο με την Τουρκία. Δηλαδή να μην επιτρέψει ούτε τις διερευνητικές επαφές». Κάλεσε μάλιστα όσους «εμμέσως η αμέσως υποστηρίζουν αυτή την πολιτική να βγουν και να πουν στον ελληνικό λαό ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα». Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως «αυτό δεν είναι θέση ευθύνης πρέπει να πούμε ξεκάθαρα που θέλουμε να πάει η χώρα».

Μάλιστα αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Ν.Δ σημειώνοντας πως «ο Κώσταντινος Καραμανλής είχε πει ότι η Ελλάδα διαλέγεται με τους γείτονες σε όλες τις συνθήκες. Και με τις εύκολες και με τις δύσκολες». Διευκρίνισε πως «το ότι μιλάς δεν σημαίνει ότι παραδίδεσαι». Αντίθετα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη «σημαίνει ότι πιστεύουμε στην δύναμη των επιχειρημάτων μας.». Αν και δεν αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύνοδο Κορυφής η πρώην ΥΠΕΞ είπε πως «η Ελλάδα έχει τις περισσότερες συμμαχίες από όσες είχε ποτέ» γι αυτό και «η Ελλάδα θα προσέλθει στον διάλογο με αυτοπεποίθηση». Εκεί – σημείωσε – «θα πει στην Τουρκία: Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» δηλαδή «θα πάμε στην Χάγη και θα αποφασίσει η Χάγη». Κλείνοντας τη παρέμβασή της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «θα είναι τεράστιο λάγος αν για λόγους πολιτικούς κομματικούς η άλλους η πολιτική αυτή υπονομευθεί» ζητώντας από «τα κόμματα να προσέλθουν ενωμένα».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα