Μπακογιάννης για Μπεκατώρου: “Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών”

Μπακογιάννης για Μπεκατώρου: “Μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών”
Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τη Σοφία Μπεκατώρου για το θάρρος της να μιλήσει και να καταγγείλει τη σεξουαλική βία. Τι είπε για το μεταναστευτικό και τη φιλοξενία αστέγων.

Για την καταγγελία της Σοφία Μπεκατώρου και την ανάγκη η κοινωνία να μάθει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην κακοποίηση των γυναικών, μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και τη φιλοξενία αστέγων στον δήμο.

Σχετικά με την καταγγελία της Χρυσής Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας για σεξουαλική κακοποίηση σε νεαρή ηλικία από παράγοντα της Ομοσπονδίας, ο κ. Μπακογιάννης είπε:

“Θα ήθελα να πω κι εγώ δημόσια ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου, όχι μόνο ως δήμαρχος, αλλά και ως πατέρας δύο κοριτσιών. Η πραγματικότητα είναι η εξής: ότι πρέπει επιτέλους να μάθουμε ως κοινωνία να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή στην κακοποίηση γυναικών. Οποιοσδήποτε στηρίζει, δικαιολογεί, δίνει άλλοθι είναι ηθικά συνένοχος. Αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου είναι πραγματικά λυτρωτικό, όχι μόνο για την ιδία, αλλά για πολλές γυναίκες που ενδεχομένως να φοβούνται, να νιώθουν αδυναμία. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων έχουμε μια διεπιστημονική ομάδα που παρέχει ψυχοκοινωνικές συμβουλές. Ο τηλεφωνικός αριθμός είναι το 5220645. Έχουμε και ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, αλλά και των παιδιών τους και παρέχουμε κοινωνικές συμβουλές εφόσον χρειάζεται”.

Όσο για τη φιλοξενία αστέγων στο δήμο, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε:

“Είμαστε έτοιμοι από καιρό, έχουμε και το μεγάλο πλεονέκτημα της λειτουργίας πολυδυνάμου κέντρου για τους αστέγους, μια πρότυπη δομή είναι ανοιχτή κάθε μέρα 24ωρες το 24ωρο και τώρα στην κακοκαιρία. Έχουμε και αλλά 2 κέντρα, ενώ οι κινητές ομάδες μας σαρώνουν όλη την πόλη κάνουν και ράπιντ τεστ δίνουν και κιτ για κορωνοϊό (αντισηπτικά μάσκες). Όποιος έρχεται σε δομή φιλοξενείται αφού υποβληθεί σε ράπιντ τεστ και φιλοξενείται”.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Όπως έλεγα και προεκλογικά αυτή τη στιγμή έχουμε γειτονιές στην Αθήνα που έχουν ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού. Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει το μερίδιο που καλείται να διαχειριστεί, υπερβαίνουμε τις αρμοδιότητές μας, τώρα είναι η στιγμή και η ελληνική πολιτεία να αποκτήσει επιτέλους στρατηγική μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι πρόβλημα που έγινε χθες» σχολίασε. «Όλοι θέλουμε μια πόλη που να μας χωρά όλους και να μας ενώνει όλους, αλλά αυτό προαπαιτεί μέτρο και ισορροπία. Ένα μέτρο που έχει χαθεί, και μια ισορροπία που διαταράσσεται. Το πρόβλημα είναι παρά πολύ οξυμένο. Και η ποιότητα ζωής είναι δικαίωμα, και είναι καθήκον του δήμου να δίνει τη μάχη για αυτή την ποιότητα ζωής. Όποιος περπατάει την πόλη έχει μάτια και βλέπει”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα