Μπαλάφας: Ποτέ δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα σκίσουμε μνημόνια

Μπαλάφας: Ποτέ δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα σκίσουμε μνημόνια

"Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει", λέει ο Γιάννης Μπαλάφας

"Εμείς, από την πρώτη στιγμή, στα προεκλογικά μας προγράμματα, στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν είπαμε ποτέ τέτοια πράγματα" δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Μπαλάφας στο Bήμα Fm, ερωτηθείς για προεκλογική υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι "θα σκίσει τα Μνημόνια".

"Το να μου λέει κάποιος «το είπατε το 2008, 2009, 2010», δεν έχει έννοια. Το «σκίσιμο των μνημονίων» δεν υπάρχει πουθενά. Είμαστε σε μια διαδικασία που καταργούμε πράγματα, διότι πέρα από τη διαπραγμάτευση, προωθούνται και μια σειρά προγραμματικές μας δεσμεύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα, προς άρση αντίστοιχων μνημονιακών δεσμεύσεων. Προφανώς μπορεί να είπαμε κάποια στιγμή, εγώ δεν το αμφισβητώ αυτό, μπορεί κάποια στιγμή, κάποιοι να μίλησαν για πιο γρήγορους ρυθμούς προώθησης κάποιων πραγμάτων" είπε.

"Ότι ήταν στις προγραμματικές μας δηλώσεις, δεν ήταν (σ.σ.: η κατάργηση με ένα νόμο και ένα άρθρο). Ήταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κλπ.; Εγώ δεν αμφιβάλω ότι μπορεί κάπου, κάποιος, στην προεκλογική περίοδο, να το είπε, αλλά στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και πολύ περισσότερο στις προγραμματικές μας δηλώσεις, τοποθέτηση «μ’ ένα άρθρο και τελειώνουμε», δεν υπάρχει. Λες κάτι προεκλογικά, γίνονται εκλογές, παίρνεις το συγκεκριμένο ποσοστό, κάνεις τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη, κάνεις προγραμματικές δηλώσεις. Νομίζω είναι λογικό να κρίνεις μια κυβέρνηση με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις, εκεί είναι το λογικό.

Με βάση ποια εντολή ήταν αυτό στο προεκλογικό πρόγραμμα, στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης; Λέγαμε πουθενά «με ένα νομοσχέδιο θα περάσει»; Μπροστά μου το έχω" πρόσθεσε. 

Παράλληλα, ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι αν ήταν στη θέση το Γιάννη Στουρνάρα θα είχε παραιτηθεί:

"Αν εγώ ήμουν όχι τράπεζα της Ελλάδας, σε όποια άλλη θέση, και αποδεικνυόταν ότι ένα τέτοιο έγγραφο, e-mail, έφευγε από το γραφείο μου, εγώ την επόμενη στιγμή θα είχα παραιτηθεί. Λέω τι θα έκανα εγώ. Εμείς δεν έχουμε κανένα ρεβανσισμό για κανένα σε τελευταία ανάλυση, αλλά εδώ είναι καραμπινάτο το πρόβλημα. Από το γραφείο του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας φεύγουν καταστροφολογικές εκτιμήσεις για την οικονομία; Αυτή είναι η δουλειά του; Ο κ. Στουρνάρας έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Αν είναι φυσιολογικό να φεύγουν από το γραφείο του τέτοια κείμενα, εγώ θεωρώ ότι δεν είναι σωστό. Παρουσιάζει μια χώρα υπό κατάρρευση, δεν συμφωνούμε εμείς σε αυτό. Δεν είναι (υπό κατάρρευση η χώρα)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network