Μπαλτάκος στο NEWS 247: Βαράω προσοχή σε όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με γοητεύει. Ευχόμουν να τα είχαμε κάνει εμείς

Μπαλτάκος στο NEWS 247: Βαράω προσοχή σε όσα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με γοητεύει. Ευχόμουν να τα είχαμε κάνει εμείς

Η αποικιοκρατική στάση της Ευρώπης απέναντι στους "μικρούς" της Περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε το φράγμα των ισχυρών και η ΝΔ απέναντι στο Κέντρο. Τι ανέφερε ο Τάκης Μπαλτάκος στο NEWS 247

Σε δήλωση εσωκομματικής κατανάλωσης προχώρησε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της ΝΔ και πρώην βουλευτής της ΝΔ Τάκης Μπαλτάκος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, τονίζοντας ότι "αυτά που κάνει η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήλπιζα, ευχόμουν και παρακαλούσα να τα κάνουμε εμείς", ενώ συμπλήρωσε ότι "βαράει προσοχή" στη στάση της Αριστερής κυβέρνησης.

Το NEWS 247 επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μήνυμα του πρώην γραμματέα. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα ηγεσίας της ΝΔ, στην απόσταση της παράταξης από το κέντρο, αλλά και στα αίτια εκλογικής ήττας με την ψαλίδα των 8,5 μονάδων να ανοίγει υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.

ADVERTISING

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην βουλευτή Τάκη Μπαλτάκου:

"Είπα ότι βαράω προσοχή σε όσα κάνει η παρούσα κυβέρνηση, γιατί το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας χάνεται ή αποκαθίσταται μέσα σε δευτερόλεπτα. Εκείνο λοιπόν που συμβαίνει τώρα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που με συγκινεί και με ανάγκασε να προβώ σε δηλώσεις - ανεξάρτητα από τί θα πετύχουν και τί όχι - είναι ότι δεν έχει σημασία αν είσαι Δεξιός ή Αριστερός. Αυτή τη στιγμή παίζει μπάλα η Ελλάδα και μόνο. Δεν είναι θέμα κομμάτων. Εάν δηλαδή κάνει ένα καλό ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Σημασία έχει ότι οι κινήσεις αυτές αποκαθιστούν την εθνική αξιοπρέπειά μας. Μπροστά λοιπόν σε τέτοιες κινήσεις, όπως αυτές των στελεχών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εγώ βαράω προσοχή".

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στο "Όχι" του Γιάνη Βαρουφάκη αποκλειστικά, αλλά στη συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους Ευρωπαίους και το μνημόνιο. "Είτε είναι ο Βαρουφάκης, είτε είναι ο Τσίπρας, η πολιτική τους είναι κοινή. Ο Βαρουφάκης εκτελεί απλά μία πολιτική που σαφώς, δεν είναι δική του".

Συνεχίζοντας, προσέθεσε: "Είναι μία στάση εντελώς διαφορετική από την αποικιοκρατική στάση της Ευρώπης. Αυτοί νομίζουν ότι όλες οι μικρές χώρες είναι αποικίες τους. Αυτή λοιπόν, την αντίληψη έσπασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με γοητεύει σαν Δεξιό. Την Ελλάδα όμως αγαπάω. Δεν αγαπάω ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη ΝΔ, ούτε τον εαυτό μου, ούτε κανέναν. Και όταν λοιπόν υπάρχουν πολιτικοί που συμπεριφέρονται έτσι, ευνοείται η χώρα, ανεβαίνει η αξιοπρέπεια του λαού και άρα, δεν μπορώ να μην στέκομαι με προσοχή ".

Όσον αφορά σε προβλέψεις για το αποτέλεσμα της κρίσιμης σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την 11η Φεβρουαρίου, ο ίδιος απάντησε: "Δεν μπορώ να πω τι θα γίνει. Αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι. Δεν έχουν μάθει να υποχωρούν έτσι κι αλλιώς, ιδίως απέναντι στους μικρούς. Οποιαδήποτε υποχώρηση, θεωρώ ότι κινείται στα όρια του αδύνατου.

Για τη ΝΔ και την αποστασιοποίησή της από το κέντρο, καθώς και την μετεκλογική κινητικότητα στο γαλάζιο στρατόπεδο με στόχο τη δημιουργία ενός αντίβαρου προστασίας, ο κ. Μπαλτάκος απαντά: "Η ΝΔ είναι στο κέντρο. Οπότε τι να κάνει; Στροφή εκεί που είναι; Πιο κέντρο δεν γίνεται να είναι η ΝΔ. Όσο για την ηγεσία της ΝΔ, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής".

 

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαλτάκος για ΝΔ: Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις!

Μπαλτάκος: Η πολιτική του φόβου δεν πιάνει. Έκπληξη αν βρεθούν οι 180

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος ιδρύει κόμμα με το όνομα "Ρίζες"

Νέο ηχητικό Κασιδιάρη-Μπαλτάκου: "Ο εισαγγελέας Ντογιάκος είναι υποχείριο του Σαμαρά"

Μπαλτάκος: Να τελειώνει το παραμύθι της Αριστεράς, οδεύει σε νέα Βάρκιζα και ευθύνεται για την χρεοκοπία

Μπαλτάκος: "Στόχος ήταν πάντοτε οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής"

Μπαλτάκος: Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής

Στη φόρα (της Βουλής) οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη: Το ξέσπασμα Σαμαρά για την αποφυλάκιση των 3 της Χρυσής Αυγής

SHARE:

24Media Network