Μπάρκας: Οι βουλευτές δεν πρέπει να ψηφίζουν σαν κοπάδια

Μπάρκας: Οι βουλευτές δεν πρέπει να ψηφίζουν σαν κοπάδια
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Οταν μετέχουμε σε ένα κόμμα μετέχουμε στη βάση αρχών. Το άρθρο 3 αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους, κάτι για το οποίο η Αριστερά και η Κεντροαριστερά έχει καθαρή θέση εδώ και πολλά χρόνια" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ενόχλησή του για τη διαφοροποίηση των βουλευτών Κασσιμάτη και Μιχελογιαννάκη στο άρθρο 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

«Προφανώς οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους. Δεν πρέπει να ψηφίζουμε σαν κοπάδια. Οταν μετέχουμε σε ένα κόμμα μετέχουμε στη βάση αρχών. Το άρθρο 3 αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους, κάτι για το οποίο η Αριστερά και η Κεντροαριστερά έχει καθαρή θέση εδώ και πολλά χρόνια. Οι βουλευτές που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι αυτό είναι ταυτοτικό ζήτημα για την Αριστερά και την Κεντροαριστερά και γνωρίζουν ότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση. Εγινε διάλογος και τα δημοκρατικά κόμματα λειτουργούν με βάση τις πλειοψηφίες. Ηταν λάθος η τοποθέτηση Κασσιμάτη-Μιχελογιαννάκη εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 3. Ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε στείλει email για να εκφράσει τη διαφωνία του, η κα Κασσιμάτη απ όσο γνωρίζω δεν είχε πει τίποτα. Θα έπρεπε να έχουν συναίσθηση ότι ανήκουν σε μια παράταξη που διεκδικεί συγκεκριμένα πράγματα. Δεν πρέπει να πολιτευόμαστε με κριτήριο την ψηφοθηρία. Η θρησκευτική πίστη είναι κάτι ανώτερο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα