Μπαρνιέ: “Ολο και συχνότερες τέτοιες καταστροφές στην Ευρώπη”

Μπαρνιέ: “Ολο και συχνότερες τέτοιες καταστροφές στην Ευρώπη”
Ο Μισέλ Μπαρνιέ Eurokinissi

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι υπάρχουν κρίσεις και τραγωδίες που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια χώρα μόνη. "Δεν είναι όλες οι καταστροφές φυσικές" επισήμανε.

Την αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα εξέφρασε από το βήμα της ελληνικής Βουλής ο επικεφαλής Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες καταστροφές είναι όλο και συχνότερες στην Ευρώπη.

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα την ημέρα του εθνικού πένθους που είναι και ευρωπαϊκό πένθος» ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ από το βήμα των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής και μετέφερε τα συλλυπητήρια του προέδρου της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. «Συμμεριζόμαστε αυτό το πένθος. Συνταράχτηκα και συγκλονίστηκα από τις σκηνές στο Μάτι» είπε και εξέφρασε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα. «Υπάρχουν κρίσεις και τραγωδίες που μια χώρα μόνη της δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει» διαβεβαίωσε στη συνέχεια και υποστήριξε ότι πρέπει να διαμοιραστούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για την αγορά πυροσβεστικών αεροσκαφών και σωστικών λέμβων «προς κοινή χρήση» στην ΕΕ.

Όλο και συχνότερες οι “φυσικές” καταστροφές στην Ευρώπη

Ο κ. Μπαρνιέ επισήμανε, εντωμεταξύ, ότι τέτοιου είδους καταστροφές είναι όλο και συχνότερες στην Ευρώπη. Μάλιστα, άφησε σαφή υπονοούμενα για τα ανθρωπογενή αίτια της τραγωδίας. «Δεν είναι όλες οι καταστροφές φυσικές» είπε και υπογράμμισε ότι υπάρχουν και «μαθήματα που πρέπει να πάρουμε για να μην επαναληφθούν οι τραγωδίες». Επισήμανε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να έχουμε διδάγματα σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα