Μπουτάρης: Κακή η αντίληψη ότι η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική

Greece's PM, Alexis Tsipras, meets the mayor of Thessaloniki, Yannis Boutaris,at Maximos Mansion, in Athens, on March 28, 2017 /   ,  ,    ,     , 28  2017.
Greece's PM, Alexis Tsipras, meets the mayor of Thessaloniki, Yannis Boutaris,at Maximos Mansion, in Athens, on March 28, 2017 / , , , , 28 2017. NICK PALEOLOGOS / SOOC

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι το χθεσινό συλλαλητήριο δεν βοηθά στη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτήρισε «ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία», είπε πως «δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα», τονίζοντας ότι «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».

ADVERTISING

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε "αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος" και σημείωσε: "Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;".

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, για την απουσία του αλλά και τη στάση του στο θέμα, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: "Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή".

Τέλος, σημείωσε ότι θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου κάποιοι έγραψαν με  σπρέι"Χρυσή Αυγή" κάτω από το γλυπτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρυσαυγίτες βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κραυγές μισαλλοδοξίας στο ψήφισμα

SHARE:

24Media Network