Ν. Κακλαμάνης: Όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ 

Ν. Κακλαμάνης: Όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ 
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Eurokinissi

"Η πρόταση μομφής δημιουργεί πολιτικό γεγονός και αναδεικνύει το ουσιαστικό ζήτημα. Ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα" δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθήνας της ΝΔ.

«Όσοι ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών δεν έχουν καμία θέση στη ΝΔ. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να συμπίπτουμε στα βασικά για να μπορούμε να συμπλεύσουμε». Την επισήμανση αυτή έκανε ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση βουλευτών του Ποταμιού.

Σχολιάζοντας την κινητικότητα δεξιά της ΝΔ (συνεργασία Βελόπουλου-Κρανιδιώτη) είπε ότι «όλη αυτή η κινητικότητα υπάρχει πάνω στο θιγέν πατριωτικό αίσθημα του ελληνικού λαού γύρω από το Μακεδονικό. Όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές οι φυγόκεντρες τάσεις θα γίνουν κεντρομόλες και θα συσπειρωθούν οι περισσότερες δυνάμεις γύρω από τη ΝΔ”.

«Πριν περάσουν 48ώρες από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία -συνέχισε ο πρώην υπουργός- ο κ. Καμμένος έγραψε στα παλιά του παπούτσια την προειδοποίηση του κ. Τσίπρα. Τι έγινε στα Σκόπια; Οι μισοί ψήφισαν γιατί τους έβγαλαν από τη φυλακή οι άλλοι λόγω εξαγοράς. Τα είπαμε και κατάμουτρα στον πρόεδρο της Γερμανίας κ. Στάινμαγιερ, δεν πρόκειται να κρύψουμε την άποψή μας». Κατά τον κ. Κακλαμάνη «τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος αφού δεν θα κάνει τίποτα μέχρι τον Απρίλιο και θα φτάσουμε στο Μάιο για τις εκλογές μετά από κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η πρόταση μομφής δημιουργεί πολιτικό γεγονός και αναδεικνύει το ουσιαστικό ζήτημα. Ως κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να σταθεί πολιτικά η κυβέρνηση Τσίπρα».

Σχετικά με τα μυστικά κονδύλια, ανέφερε ότι «ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης λειτουργεί άψογα, υπάρχει μία σελίδα που αναφέρει ότι από τη γενική διεύθυνση τάδε δόθηκε αυτό το ποσό και τίποτα άλλο, δεν παίρνουμε απαντήσεις επί της ουσίας, δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγξουμε φάκελο. Επί ΝΔ στο ΥΠΕΞ δεν γινόταν κάτι άλλο. Να κάνουμε φύλλο και φτερό τα μυστικά κονδύλια είναι λάθος».

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «χρίσματα δεν θα δώσουμε πουθενά αλλά θα είναι ξεκάθαρο ποιον υποστηρίζουμε. Στις 5 Νοεμβρίου ο κ. Μπακογιάννης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων και η ΝΔ θα ανακοινώσει ότι θα τον στηρίξει. Η ΝΔ συζητά το ενδεχόμενο στήριξης του κ. Στ. Αρναουτάκη στην περιφέρεια Κρήτης εφόσον δεν έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά διαφωνώ με τον Π. Ψωμιάδη, αλλά προσωπικά τον συμπαθώ, συναισθηματικά είμαστε κοντά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα