N. Παππάς: Χρειάζεται ένα διαρκές άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία

N. Παππάς: Χρειάζεται ένα διαρκές άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υποστήριξε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι η οργανωμένη βάση πρέπει να ανοίξει και να εντάξει κόσμο που θα γίνει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης.

«Υπάρχει πλειοψηφία στους βουλευτές που υποστηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διεκδικούμε να πείσουμε και άλλους, και τον Π. Καμμένο, ότι αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της χώρας» επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας» των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Υποστήριξε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το Μακεδονικό μπορεί να γίνει και πλειοψηφία στήριξης της κυβέρνησης, ενώ διέψευσε φήμες ότι πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα. Ως προς τον ανασχηματισμό, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «υπάρχουν τρία σημαντικά μηνύματα: Ανανέωση, αυξημένη συμμετοχή γυναικών, άνοιγμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Χρειάζεται ένα διαρκές άνοιγμα στη σοσιαλδημοκρατία, προγραμματικό, φυσικά και σε επίπεδο προσώπων».

Και πρόσθεσε: «Η οργανωμένη βάση πρέπει να ανοίξει και να εντάξει κόσμο που θα γίνει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης. Διεκδικούμε να πείσουμε ανθρώπους που διαφωνούσαν μαζί μας ότι χρειάζεται επιτάχυνση των αριστερών και προοδευτικών πολιτικών. Η κα Παπακώστα έχει ξεκινήσει διάλογο με το κόμμα του Π. Καμμένου, που πρότεινε τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Οι συσχετισμοί θα κριθούν στην κάλπη. Οι δικές μας θέσεις είναι σταθερές και ακλόνητες, οι ΑΝΕΛ δεν μας εμπόδισαν να τις εφαρμόσουμε. Είμαστε έτοιμοι να παραβλέψουμε ακόμη και ύβρεις προκειμένου να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες για τη χώρα πολιτικές συμμαχίες. Τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά πρέπει να απαντήσουν: Θέλουν να πάρουν αυξήσεις οι εργαζόμενοι με την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων;»

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι «διαρκές καθήκον του κόμματος είναι να αντιστοιχηθεί με την ακτινοβολία του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Ακόμη και με την ακτινοβολία που έχουν τα βασικά προγραμματικά μας προτάγματα. Πρέπει να ανοίξουμε το κόμμα. Οι δυνατότητες φοροελαφρύνσεων, τα εργασιακά και οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργούν συνθήκες διαλόγου σε κύκλους φίλων».

Υποστήριξε επίσης ότι «η πόλωση η προγραμματική είναι δεδομένη. Υπάρχει ένα μνημόνιο Μητσοτάκη. Έχει αποκηρύξει κάποια από τις πολιτικές που εφάρμοσε το κόμμα του μέχρι το 2014. Πρέπει να απαντήσει».

Σχετικά με την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και τη βία σημείωσε: «Μισώ αυτούς που επιτέθηκαν στον Λ. Παπαδήμο. Υπάρχει πολιτική και προσωπική απέχθεια. Όμως είμαι απέναντί του στο πολιτικό επίπεδο. Είναι ανήθικη οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του και στην κριτική για την πολιτική του παρουσία”, σημείωσε διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ανοχή στις δράσεις του Ρουβίκωνα».

Κατά τον κ. Παππά, «η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές. Και πρέπει να το καταλάβει η ΝΔ». Άσκησε σκληρή κριτική στη Δικαιοσύνη και στους γιατρούς που επέτρεψαν την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου, διαπιστώνοντας ότι αυτή η απόφαση προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα