'Ναι' στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά από 252 βουλευτές

Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015. Οι Γιάννος Παπαντωνίου(φωτό) και Βάσω Παπανδρέου κατέθεσαν στο δικαστήριο, καθώς ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, και κλητεύτηκαν μετά από το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδίκημα για το οποίο το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του επέβαλε την ανώτατη ποινή κάθειρξης 20 ετών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Η επιτροπή θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών

Με συντριπτική πλειοψηφία 252 βουλευτών επί 268 ψηφισάντων η Βουλή ενέκρινε με μυστική ψηφοφορία την πρόταση της συμπολίτευσης για τη συγκρότηση Προανακρτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου.

Κατά της πρότασης τάχθηκαν 3 βουλευτές, 4 δήλωσαν παρών, 1 δήλωσε λευκό και 8 «έριξαν» άκυρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός επιτέθηκε σε Σημίτη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα βρει μαύρο χρήμα από το Χρηματιστήριο, ενώ καταλόγισε φυγομαχία σε, Γεννηματά και Μητσοτάκη.

Δείτε ΕΔΩ πως κάλυψε το NEWS 247, όσα έγιναν την Τρίτη στη Βουλή. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας κατά Σημίτη: Θα βρούμε μαύρο χρήμα από το Χρηματιστήριο

Γεννηματά σε Τσίπρα: Κοιτάξτε τον εαυτό σας στο καθρέφτη

Θεοδωράκης: Υπάρχουν τρεις λογαριασμοί Παπαντωνίου στην Ελβετία

SHARE:

24Media Network