Η ΝΔ δεν πέφτει στην παγίδα του ΚΙΝΑΛ, το οποίο μιλά για Γεννηματά πρωθυπουργό

Η ΝΔ δεν πέφτει στην παγίδα του ΚΙΝΑΛ, το οποίο μιλά για Γεννηματά πρωθυπουργό
Συνάντηση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ουδέν σχόλιον από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Μαλέλη στον News 24/7 στους 88,6, καθώς από το Μοσχάτο δεν μπαίνουν σε μία συζήτηση που θεωρείται αποπροσανατολιστική

Στελέχη του Κινήματος Αλλαγής είχαν αρχίσει εδώ και καιρό να ρίχνουν την ιδέα σχηματισμού κυβέρνησης με την τρίτη εντολή σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος. Οι σχετικες δηλώσεις του Μανώλη Όθωνα στον News 24/7 στους 88,6 είχαν προκαλεσει την αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατιας Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ειναι δυνατον να σχηματιστεί κυβερνηση συνεργασίας με άλλον πρωθυπουργό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το ΚΙΝΑΛ όμως επέμειναν και χθες ο ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος και υποψήφιος βουλευτής στη Β Πειραιά Σταμάτης Μαλέλης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6, μίλησε ξεκάθαρα για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τη Φώφη Γεννηματά.

“Για να πάρουμε μέρος σε μια κυβέρνηση μετά τις εκλογές πρέπει να πάρουμε την τρίτη εντολή. Όταν την πάρουμε θα καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, που εκφράζει την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και τότε η Φ. Γεννηματά θα παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Γιατί όχι και πρωθυπουργός. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για γυναίκα πρωθυπουργό, το πιστεύω αυτό” δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μαλέλης.

Εκτίμησε ότι εάν το ΚΙΝΑΛ πάρει διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές θα μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του και μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι εάν λάβει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές, “μπορεί μετά να γίνει η ανατροπή και να γίνουμε δεύτερο κόμμα, όχι αμέσως, αλλά αργότερα.” Υποστήριξε επίσης ότι: “Μια αυτοδύναμη ΝΔ θα ήταν καταστροφική για τον τόπο” ενώ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς κατά της συνεργασίας με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως η συγκυβέρνηση επί Σαμαρά δεν απέδωσε.

Από το Μοσχάτο δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο επισήμως για τις δηλώσεις Μαλέλη και γαλάζιες πηγές περιορίζονταν απλώς στο να σημειώσουν με ειρωνεία: “Αυτό που ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι έχουμε ευρωεκλογές, μετά τις οποίες δεν έχουμε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εάν γνωρίζει κάτι άλλο ο κ.Μαλέλης, ας μας ενημερώσει”.

Ο λόγος για τον οποίο η ΝΔ δεν μπαίνει και δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία αυτής της συζήτησης, που αν μη τι άλλο χαρακτηρίζεται πρόωρη, είναι ότι δεν θέλει να πέσει στην παγίδα του ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα η εκτίμηση είναι ότι καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το ΚΙΝΑΛ προ των ευθυνών του σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, μη σχηματισμού κυβέρνησης και προσφυγής σε δεύτερες κάλπες, από τη Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να θέσουν εκ των προτέρων όρους που είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτοί, ώστε να επιρρίψουν με τη σειρά τους την ευθύνη στη ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει προειδοποιήσει ότι θα κληθεί και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις “ιστορικές τους ευθύνες” εάν οδηγηθεί η χώρα σε νέα εκλογική αναμέτρηση και μάλιστα με απλή αναλογική. Και ειδικότερα έχει προειδοποιήσει το ΚΙΝΑΛ ότι εάν επιμείνει σε σχηματισμό κυβέρνησης μόνο με τη συμμετοχή και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει ότι θα ξαναβάλει το ΣΥΡΙΖΑ στο παιχνίδι, καλώντας δε τους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς που διαχωρίζουν τη θέση τους από το ΣΥΡΙΖΑ να το συνυπολογίσουν αυτό, όπως και το γεγονός ότι το Κίνημα λέει όχι σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα