ΝΔ: Τσίπρας- Καμμένος συμπεριφέρονται με τρόπο που παραπέμπει σε άλλου τύπου οργανώσεις

ΝΔ: Τσίπρας- Καμμένος συμπεριφέρονται με τρόπο που παραπέμπει σε άλλου τύπου οργανώσεις
Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς Eurokinissi

Το ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής ώστε ο Καμμένος να παραμείνει αρχηγός ΚΟ και ταυτόχρονα ο Τσίπρας να διασφαλίσει 151 βουλευτές, προκαλεί την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κάνει λόγο για απόδειξη πως ο πρωθυπουργός έχει λόγους να φοβάται

Ως απόδειξη εξόφθαλμου εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία τις πληροφορίες πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τελικά το χατήρι στον πρώην Πάνο Καμμένο προκειμένου να μη διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζει την προσχώρηση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ των βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στο ενδεχόμενο αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, προκειμένου ο κ. Καμμένος να μην χάσει την ιδιότητα του αρχηγού ΚΟ.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας τρέμει όσα ο πρώην εταίρος του απειλεί να αποκαλύψει και είναι πρόθυμος να κάνει όποια παραχώρηση του ζητήσει ο κ. Καμμένος. Αυτό που και οι δύο δεν καταλαβαίνουν είναι ότι όλοι οι πολίτες τους έχουν πάρει πια χαμπάρι”, σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της.

Στο Μοσχάτο θεωρούν πως εφόσον ο πρωθυπουργός διασφαλίζει τους 151 βουλευτές (εντάσσοντας όσους είχαν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και τον Τέρενς Κουίκ που θα πάρει τη θέση του υπό παραίτηση Θανάση Παπαχριστόπουλου) ώστε να μπορεί να περνάει νομοσχέδια στη Βουλή, το γεγονός ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή του κανονισμού του Κοινοβουλίου αποτελεί απόδειξη εξόφθαλμου εκβιασμού από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Πολλώ δε μάλλον που η παραίτηση Παπαχριστόπουλου αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι να δρομολογηθούν οι αλλαγές που θα επιτρέψουν στον κ.Καμμένο καίτοι θα μείνει με πέντε βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Αριστείδης Φωκάς που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων, να διατηρήσει τα προνόμια του αρχηγού κοινοβουλευτικού κόμματος.

“Ο Τσίπρας θέλει να κλείσει το στόμα του Καμμένου” έλεγαν χαρακτηριστικά γαλάζια στελέχη. Και είναι προφανές ότι η ΝΔ θα καταγγείλει συμπαιγνία των δύο πρώην εταίρων, καθώς και πρωτοφανείς μεθοδεύσεις με την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια και οι ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι προφανές ότι υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων. Απλώς η συνεννόηση είναι προϊόν συναλλαγής διότι ο ένας κρατάει τον άλλον. Με αποτέλεσμα να συμπεριφέρονται με τρόπο που παραπέμπει σε άλλου τύπου οργανώσεις” έλεγαν μάλιστα χαρακτηριστικα πηγές της ΝΔ επιμένοντας στα περί σκηνοθετημένου διαζυγίου και τόνιζαν:

Αν επιχειρήσουν να αλλάξουν εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων τον κανονισμό της βουλής, θα πρόκειται για έναν άνευ προηγουμένου ευτελισμό των θεσμών, του κοινοβουλίου και τελικά της Δημοκρατίας η οποία έχει βάναυσα πληγεί όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνά ο κ. Τσίπρας.”

Πάντως ακόμη και εάν ο κ.Τσίπρας καταφέρει με αυτούς τους ελιγμούς να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφία 151 βουλευτών, στη ΝΔ πιστεύουν ότι και πάλι η κυβέρνηση αυτή δε θα μακροημερεύσει, ακριβώς διότι όπως λένε εκβιάζεται και εξαρτάται από τον κ.Καμμένο, ο οποίος είναι αν μη τι άλλο… απρόβλεπτος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη χθες με τους νέους γραμματείς του κόμματος, επανέλαβε την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές το Μάιο. Σε κάθε περίπτωση ο γαλάζιος μηχανισμός ετοιμάζεται για αυτό το σενάριο και για αυτό εξάλλου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε τώρα στην αντικατάσταση όσων κομματικών στελεχών θα είναι υποψήφιοι στις εθνικές εκλογές. Πάντως το γεγονός ότι ως εκ τούτου έχουν ανακοινωθεί σε κάποιες περιφέρειες ορισμένοι μόνο υποψήφιοι, έχει προκαλέσει και γκρίνια από άλλους ενδιαφερόμενους να πολιτευτούν, που κάνουν λόγο για “υποψήφιους δύο και τριών ταχυτήτων” και πιέζουν και για τις υπόλοιπες ανακοινώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα