ΝΔ: Επιχείρηση ‘αποδόμησης’ του Τσίπρα

ΝΔ: Επιχείρηση ‘αποδόμησης’ του Τσίπρα
Στιγμιότυπα από την εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του Κόμματος, σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 (EUROKINISSI / Γ.Τ. ΝΔ / Δημήτρης Παπαμήτσος) Eurokinissi

Από τον Καμμένο στην Μάνδρα. Τις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές επισκέπτεται το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξώδικο Μαρέβας κατά Παππά, Τζανακόπουλου, εκδοτών και δημοσιογράφων

Από τη «λασπομαχία» της Δευτέρας στη βουλή για τους «μεσάζοντες» στο εμπόριο όπλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στις 9 το πρωί στις λάσπες της Μάνδρας που μέτρησε 23 νεκρούς από τις φονικές πλημμύρες των προηγούμενων ημερών σε μια προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να δείξει ότι σε κάθε τομέα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «κάθε μέρα που περνάει απαξιώνεται περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου».

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί για δεύτερη φορά κοντά στους πληγέντες για να διαπιστώσει δια ζώσης πως προχωρά η αποκατάσταση των ζημιών και σε ποιο βαθμό προωθείται η στήριξη των πληγέντων. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά για το θέμα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών προαναγγέλλοντας ότι εντός της εβδομάδας η επιστημονική επιτροπή που έχει συστήσει θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά της, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη κάνοντας λόγο για «μνημείο θράσους, αναισθησίας και προκλητικότητας» και προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον είχε στείλει σπίτι του» με αφορμή τη δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι είναι υπερήφανος για το έργο της κυβέρνησης στην αντιπλημμυρική προστασία τα τελευταία τρία χρόνια.

Πέραν πάντως της ενασχόλησης με την καθημερινότητα που είναι βασικό στοιχείο της αντιπολιτευτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει επίσης στόχο να μετατοπίσει ελαφρώς την ατζέντα των προηγούμενων ημερών που εστιάστηκε στην υπόθεση Καμμένου και στην προσπάθεια της ΝΔ να πλήξει την κυβέρνηση στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Βεβαίως στη ΝΔ μιλούν για «σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου» και μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε για ακόμα μια φορά χτες ότι το θέμα θα το φτάσει μέχρι τέλους, εντούτοις μετά τη συζήτηση της Δευτέρας υπάρχει προβληματισμός τόσο στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη όσο και στους γαλάζιους βουλευτές του για το ποιος πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις, αν υπάρχει κάποιος που κέρδισε μετά και τα όσα διημείφθησαν και ειπώθηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι, η ΝΔ τη στιγμή που καταγγέλλει την κυβέρνηση για «συγκάλυψη», μετά την άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να κάνει δεκτή την πρόταση Μητσοτάκη για ακρόαση των εμπλεκόμενων από την αρμόδια επιτροπή της βουλής, και ταυτόχρονα χρεώνει στην κυβέρνηση προσπάθεια να «κουκουλώσει»  την υπόθεση «ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο περαιτέρω διερεύνησης» με αφορμή την προώθηση της ακύρωσης της συμφωνίας, την ίδια στιγμή αναγκάζεται να τοποθετείται για να διαψεύσει οποιαδήποτε γνωριμία και συνεργασία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι με τον κ. Σφακιανάκη, τον οποίο ο πρωθυπουργός εμφάνισε στη βουλή ως επίδοξο μεσάζοντα που παρενέβη για να υπονομεύσει τη διακρατική συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

« Η κυρία Μητσοτάκη δεν γνωρίζει ούτε εξ όψεως τον κ. Σφακιανάκη και ήδη κινείται νομικά εναντίον των άθλιων συκοφαντών και των φερέφωνων του Μαξίμου» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη ενώ χθες βράδυ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απάντησε με εξώδικο στον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο καθώς και τους Κώστα Βαξεβάνη, Νίκο Βουλέλη και τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Η κα Μητσοτάκη κάνει λόγο για «κρουνό στοχευμένων ψεμάτων» εναντίον της, «κακοποίηση και βιασμό της αλήθειας» καθώς και «πολιτικές ανθρωποφαγίας». Όπως διευκρινίζουν από τη ΝΔ η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε ιδρύτρια το 2012 του ελληνικού τμήματος του διεθνούς αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor ο οποίος δραστηριοποιείται σε 30 χώρες του πλανήτη και ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Σφακιανάκη ο οποίος φέρεται να συμμετείχε παλιότερα στο παράρτημα του ίδιου οργανισμού στη Σαουδική Αραβία.

Στο μεταξύ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με επιστολή του στο Νίκο Κοτζιά ζήτησε πλήρη ενημέρωση από το υπουργείο εξωτερικών και πρόσβαση σε όλα τα σχετικά με την υπόθεση έγγραφα ανεξάρτητα από τη διαβάθμισή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα