ΝΔ για Κεντροαριστερά: Οξυγόνο για τη δημοκρατία η συμμέτοχη

43          ,   , ,  4  2017
43 , , , 4 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Τη χαρά του για την υψηλή συμμετοχή εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τις πρώτες ενδείξεις από την καταμέτρηση της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς που έδειχναν υψηλή συμμετοχή ψηφοφόρων, ενώ στις δύο πρώτες θέσεις της κούρσας ξεχώριζαν καθαρά η Φώφη Γεννηματά ως πρώτη και ο Νίκος Ανδρουλάκης ως δεύτερος και το μόνο που κρινόταν ήταν το αν θα χρειαστεί ή θα αποδειχτεί περιττός ο δεύτερος γύρος, ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε ένα τιτίβισμα με το οποίο εξέφραζε τη χαρά του για τις «ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες». «Χαίρομαι που τόσοι πολίτες ψήφισαν στις εκλογές για το νέο φορέα. Οι ανοιχτές συμμετοχικές διαδικασίες είναι οξυγόνο για τη δημοκρατία» ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο  tweeter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρέμβαση αυτή του προέδρου της ΝΔ απηχεί και ένα ευρύτερο κλίμα μέσα στη ΝΔ στις τάξεις της οποίας ερμηνεύουν ως «ενθαρρυντικό μήνυμα» τη συμμετοχή 200 και πλέον χιλιάδων πολιτών στη χτεσινή ψηφοφορία. Ωστόσο δεν μένουν εκεί και δίνουν περαιτέρω διάσταση αντικυβερνητικού μηνύματος. Κατά την εκτίμηση γαλάζιων στελεχών, από το χτεσινό αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται πως όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να απομακρύνει με κάθε τρόπο τις εκλογές, οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερο δυνατόν από την εξουσία.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης την Παρασκευή, 48 ώρες πριν ανοίξουν οι χτεσινές κάλπες, ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Action 24) είχε αποφύγει επιμελώς να μιλήσει για τους υποψήφιους και είχε αρκεστεί να επισημάνει ότι «πιστεύω ότι, την επόμενη μέρα θα μπορώ να συνεργαστώ και να συζητήσω πολύ καλά με τον επόμενο ή την επόμενη αρχηγό του νέου φορέα». Επιπλέον είχε εκφράσει και την εκτίμηση ότι τελικώς ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να εξαντλήσει την κυβερνητική του θητεία και θα οδηγηθεί γρηγορότερα σε εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση για τη ΝΔ ο χώρος της κεντροαριστεράς αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει σύμμαχος αλλά και μελλοντικός κυβερνητικός εταίρος. Το ενεργό και ζωηρό ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις το είχε σηματοδοτήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την παρουσία του τον προηγούμενο Ιούνη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ είχε τονίσει πως η χώρα χρειάζεται ισχυρή κεντροαριστερά σημειώνοντας με νόημα ότι στα χρόνια της κρίσης οι δύο αυτές δυνάμεις, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, βρέθηκαν στην ίδια πλευρά του λόφου απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

ΦΩΤΟ SOOC

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κεντροαριστερά, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κεντροαριστερά: Ικανοποίηση για την αυξημένη συμμετοχή εκφράζει ο Μητσοτάκης

SHARE: