Καυγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για Σώρρα

Καυγάς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για Σώρρα

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και Μαξίμου: Η ΝΔ υποστήριξε ότι αντιλήψεις όπως αυτές των οπαδών Σώρρα ανέδειξαν και το ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου απαντά ότι η ΝΔ προσφέρει υπηρεσίες στο Σώρρα. Στην κυβέρνηση επιτέθηκε και το Ποτάμι

Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση Σώρρα, η δραστηριότητα του οποίου ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα με αφορμή το φονικό της παιδοψυχολόγου στη Λαμία. Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην οποία καλεί την κυβέρνηση να "αφυπνιστεί για την υπόθεση". Για ύψιστο "επίπεδο πολιτικής γελοιότητας" κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας πως η δικαστική "δικαίωση" Σώρρα έλαβε χώρα το 2013, επί ημερών συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ενώ non paper για την υπόθεση Σώρρα εξέδωσε και το Μαξίμου!

Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες

Από την Πειραιώς, χαρακτηρίζουν την υπόθεση Σώρρα, "ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες" και τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία έχει αναδείξει από καιρό το ζήτημα. Κλείνοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως είναι "επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας" και καταλήγει υπογραμμίζοντας:

"Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ"

"Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία".

Στην υπόθεση Σώρρα είχε αναφερθεί πρώτος από τη ΝΔ χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης με βομβαρδισμό αναρτήσεων μέσω twitter, εξαπολύοντας επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά των οπαδών του Σώρρα.

"Η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας"

Η απάντηση της κυβέρνησης δεν άργησε να έρθει καταρχήν από το αρμόδιο υπουργείο, εκείνο της Δικαιοσύνης, που αναφέρει πως η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ "ξεπερνά κάθε επίπεδο πολιτικής γελοιότητας". Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση του Πλημμελειοδικείου, που αθώωνε τον Αρτέμη Σώρρα και την οποία φαίνεται πως περιφέρει εκείνος σε κάθε συγκέντρωση ανά την επικράτεια, εκδόθηκε το 2013. Το γεγονός αυτό δεν "απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό. Το να εμφανίζονται σήμερα εγκαλούντες την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον κωμικό" συμπληρώνουν.

"Η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2013, δεν απασχόλησε ούτε στο ελάχιστο την τότε κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό
 

"Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζήτησε να ενημερωθεί τόσο για το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης όσο και για την πορεία της υπόθεσης" καταλήγουν από το υπουργείο και προσθέτουν: "Σήμερα δε, διαβίβασε αμέσως την απόφαση στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για περαιτέρω έλεγχο".

"Η ΝΔ προσφέρει υπηρεσίες στο Σώρρα"

Εκτός όμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημερωτικό σημείωμα εξέδωσε και το Μαξίμου.

Η ΝΔ -και στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι - με χρονοκαθυστέρηση ετών κατάλαβαν ότι υπάρχει η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που έχει ζητήσει ήδη την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών", ανέφερε σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, προσθέτοντας:

"Καλούμε λοιπόν τη ΝΔ, αντί να παραβιάζει ανοιχτές θύρες  ζητώντας την αφύπνιση της κυβέρνησης, να βγει από τη χειμερία νάρκη και να μην αναγάγει την συγκεκριμένη υπόθεση σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Μόνο υπηρεσίες στον ίδιο τον Αρτέμη Σώρρα προσφέρει".

Και στη μέση το Ποτάμι

Το Ποτάμι από την πλευρά του  αναφέρει μεταξύ άλλων πως "αν η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα… Όταν όμως εισαγγελικός λειτουργός παραγγέλλει προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του τέως ΟΑΕΕ και νυν υποδιοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Τσακίρη, διότι δεν έκανε δεκτά τα «ομόλογα» του Αρτέμη Σώρρα, φαίνεται πως βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα".

"Βασικοί θεσμοί και λειτουργίες της Πολιτείας αδυνατούν να υποστηρίξουν την κανονικότητα"

"Η ελληνική κοινωνία έχει αποδειχθεί ευάλωτη στη συνωμοσιολογία, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ειδικά μετά την εύπεπτη, αντιμνημονιακή ρητορική" σχολιάζουν στο Ποτάμι και καταλήγουν: "Ρητορική που έστησε πολιτικές καριέρες, εγκλωβίζοντας στον παραλογισμό όσους κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της χρεοκοπίας. Η κοινωνία αυτή, σήμερα, αφήνεται από το κράτος βορά στα νύχια επιτήδειων και αδίστακτων εκμεταλλευτών".

ΑΝΕΛ: Έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ

Για κακοήθεια και οφθαλμοφανή έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ κάνει λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.

Στην απάντησή της η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι «είναι επιεικώς γελοίο η Ν.Δ του κ.Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση». Και προσθέτει πως «είναι επίσης κακοήθεια η Ν.Δ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή. Από τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική έρευνα, είχε απαντήσει στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα περιβόητα ομόλογα που αναφέρονται σε λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα είναι ψεύτικα και προϊόντα απάτης. Αν δεν μας απατά η… μνήμη μας, την περίοδο εκείνη κυβερνούσε το τραγικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη ήταν εκείνη που δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και σήμερα - ώ του θαύματος! -…ανακαλύπτουν δήθεν ξαφνικά στη Ν.Δ. καθώς και στο ΠΑΣΟΚ την περίπτωση Σώρρα, αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες».

«Η έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Είναι δυστυχώς κραυγαλέα», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η συνουσία του Διός έχει λάβει θεσμικές διαστάσεις

Επικός καβγάς ιερέα με οπαδούς του Σώρρα: Σας πονάει, επειδή ο Δίας δεν είναι Εβραίος;

Ρατσιστικό παραλήρημα Σώρρα: 'Προσβολή για τον άνθρωπο η Παραολυμπιάδα'

SHARE:

24Media Network