ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου: Δεν χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 3

ΝΔ για συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου: Δεν χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 3
Το κτίριο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Eurokinissi

"Να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος", εύχεται η ΝΔ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.

«Σήμερα απεδείχθη περίτρανα, ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών, δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Πρόσθεσε ότι τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΝΔ «εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα, να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα