ΝΔ: H 'υπέρβαση' του Μητσοτάκη

ΝΔ: H 'υπέρβαση' του Μητσοτάκη

Η στρατηγική επικοινωνίας με το εκτός ΝΔ εκλογικό ακροατήριο. "Οι διαχωριστικές γραμμές του χθες έχουν ξεθωριάσει. Σε αυτή την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Μία νέα λέξη, εν είδη συνθήματος μπήκε στη ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη, με προεκλογικό άρωμα, περιοδεία του στην Ήπειρο. Είναι η λέξη «υπέρβαση» και έρχεται ουσιαστικά ως συνέχεια της πρώτης τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προ εβδομάδων στην Ελευσίνα ότι έχουν καταπέσει οι παραδοσιακές κομματικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αριστεράς, δεξιάς και κέντρου.

«Οι διαχωριστικές γραμμές του χθες έχουν ξεθωριάσει. Σε αυτή την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στις ομιλίες του σε Άρτα και Γιάννενα. Μάλιστα κατά τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη η υπέρβαση που ζητά η ΝΔ από τους πολίτες σχετίζεται με την απόσπαση της εμπιστοσύνης τους προς την γαλάζια «συμφωνία αλήθειας». Ο ιθύνων νους της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μοσχάτου Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «οι πολίτες έρχονται και ακούνε με προσοχή τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προβληματίζονται και κρίνουν. Και κάνουν υπερβάσεις. Ενώνονται στη μόνη αξιόπιστη πολιτική πρόταση που υπάρχει» (Realnews).

ADVERTISING

Ουσιαστικά η γραμμή αυτή αποσκοπεί στην επαφή με το κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων που βρίσκεται ανέστιο αυτή τη στιγμή και δεν έχει ένα σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα. Η γαλάζια ανάγνωση που γίνεται στις δημοσκοπήσεις δείχνει ότι ιδιαίτερα περιθώρια διεύρυνσης προς τα δεξιά δεν υπάρχουν ενώ από την άλλη αυτό που κυριαρχεί είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και η απογοήτευση από το πολιτικό σύστημα που κυρίως εκφράζεται μέσω της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα με την «υπέρβαση» που ως όρος είχε χρησιμοποιηθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ως προέδρου της ΠΟΛ.ΑΝ, στη ΝΔ υιοθετούν και πλευρές της αντιπολιτευτικής ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα πριν την άνοδό του στην εξουσία. «Μεταφράζουν τα κείμενα που τους δίνουν, χρονοτριβούν και παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς» δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης (Βραδινή της Κυριακής) ερωτηθείς για το αν επίκειται τέταρτο μνημόνιο.

Στόχος της ΝΔ, που βρίσκεται σε προεκλογική ετοιμότητα όπως έδειξε με το κλίμα που ήθελε να δημιουργήσει στις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στην Ήπειρο, είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα ευρύτερης συσπείρωσης δυνάμεων στη βάση της υπαρκτής μέσα στην κοινωνία δυσαρέσκειας τόσο προς την κυβέρνηση αλλά και προς τους δανειστές, στο πλαίσιο όμως της «συμφωνίας αλήθειας» για ένα κατ’ ουσίαν διαφορετικό μίγμα μνημονιακής πολιτικής. Γι’ αυτό άλλωστε στη ΝΔ μιλούν για ένα νέο «πατριωτισμό της αλήθειας» που τον αντιτάσσουν στον «καιροσκοπικό λαϊκισμό» του Τσίπρα και σ’ αυτή την κατεύθυνση καλούν τους πολίτες σε «υπέρβαση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network