ΝΔ: Η κυβέρνηση τάζει 10.000 διορισμούς, ενώ θα συνεχίσει να πληρώνει τους κληρικούς

ΝΔ: Η κυβέρνηση τάζει 10.000 διορισμούς, ενώ θα συνεχίσει να πληρώνει τους κληρικούς
H αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Ζαχαράκη Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόθεση να προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο μετά τη συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία των ιερέων, εξαπέλυσε η Ζαχαράκη

Για κοροϊδία κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, αντιδρώντας στην εξαγγελία για 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο μετά τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, η οποία αφορά και την αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας των ιερέων, που δε θα θεωρούνται πλέον δημόσιοι υπάλληλοι.

«Η κυβέρνηση παριστάνει πως δεν κατάλαβε ότι τους κληρικούς θα συνεχίσει να τους πληρώνει το κράτος. Και κοροϊδεύει τους πολίτες, τάζοντας 10.000 διορισμούς, την ίδια ώρα που τους έχει γονατίσει στους φόρους.

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην επερχόμενη ήττα του δεν θα διστάσει να τινάξει τη χώρα στον αέρα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου  της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Σημειωτέον πάντως ότι η ΝΔ χθες στην αρχική ανακοίνωση της εξέφραζε την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας. Ανέφερε μάλιστα ότι τις εν λόγω πρωτοβουλίες είχε λάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, «την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ», θέλοντας να απευθυνθεί σε κεντρώο κοινό το οποίο μπορεί να έβλεπε θετικά την πρωτοβουλία, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να σπείρει νέα ζιζάνια στις σχέσεις Εκκλησίας- κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι πλέον δε χρειάζεται αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την προσθήκη αναφοράς στη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους.

Στη συνέχεια όμως φαίνεται ότι στο Μοσχάτο επανεξέτασαν  το ζήτημα και πλέον υψώνουν τους τόνους για τη συμφωνία, κάνοντας λόγο για ζημία του δημοσίου και καταγγέλοντας την εξαγγελία προσλήψεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα