ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Βρεφονηπιακός σταθμός

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ - Οι δικαιούχοι

Από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιείται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ για το επόμενο σχολικό έτος. Βήμα - βημα η διαδικασία.

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μπόρις Τζόνσον

Τζόνσον: Έδωσε εντολή να μειωθούν κατά 91.000 οι εργαζόμενοι στο δημόσιο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διέταξε τους υπουργούς του να μειώσουν κατά 91.000 τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, δίνοντάς τους προθεσμία ενός μήνα. Θα εξοικονομηθούν 3,5 δισεκ. λίρες τον χρόνο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, έξω από το  6ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής. Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν εκτός από απόδοση δικαιοσύνης να επέλθει νομιμότητα στην περιοχή.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μενίδι: Κανονικά η αποζημίωση για τον 11χρονο Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα - Αποσύρθηκε το Δημόσιο

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν προχώρησε σε προσφυγή κατά της καταβολής αποζημίωσης στην οικογένεια του παιδιού, που σκοτώθηκε το 2017 από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του.

Βαν της ΕΥΔΑΠ

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβίβαση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Συνταγματικώς επιβεβλημένος ο έλεγχος από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΑΤΜ Τράπεζας

Τράπεζες: Γρήγορες πληρωμές προς το Δημόσιο με την υπηρεσία IRIS της ΔΙΑΣ

Μέσω της υπηρεσίας η διαδικασία πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών απλοποιείται και επιταχύνεται, καθώς οι συναλλαγές ξεκινούν και ολοκληρώνονται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον της ΑΑΔΕ.

Δημήτρης Χριστόπουλος: Θέλουν κράτος οι κρίσεις - Αν δεν το έχεις ή δεν το θέλεις, τιμωρείς και τιμωρείσαι

Δημήτρης Χριστόπουλος: Θέλουν κράτος οι κρίσεις - Αν δεν το έχεις ή δεν το θέλεις, τιμωρείς και τιμωρείσαι

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος γράφει για την ανεπάρκεια του ελληνικού Κράτους να ανταποκριθεί απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες μέσα από τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης.

Εικόνα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα από την Αθήνα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου θα λειτουργήσουν την Τετάρτη

Αργία την Τετάρτη για τον Δημόσιο τομέα, σε Αττική, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Βοιωτία και Εύβοια. Ποιες υπηρεσίες εξαιρούνται από την απόφαση αναστολής λειτουργίας.

Υπάλληλος στο Δημόσιο

Κακοκαιρία Ελπίδα: Με τηλεργασία η λειτουργία του Δημοσίου την Τρίτη (25/1)

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου, τα καθήκοντα των οποίων μπορούν να ασκηθούν εξ αποστάσεως, θα δουλέψουν με τηλεργασία την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα. Τι ισχύει για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Η μετάλλαξη Όμικρον "απειλεί" τον δημόσιο τομέα - Τι θα κάνει η κυβέρνηση 

Η μετάλλαξη Όμικρον "απειλεί" τον δημόσιο τομέα - Τι θα κάνει η κυβέρνηση 

Απανωτά κρούσματα κορονοϊού σε νοσοκομεία και την Αστυνομία προβληματίζουν, ωστόσο από την κυβέρνηση διαβεβαιώνουν ότι ο δημόσιος τομέας θα συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα 

Εθνική οδό Πατρών

Πάτρα-Πύργος: Ανοίγει ο δρόμος της κατασκευής - Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού στην Ελλάδα.

Νίκος Ανδρουλάκης - Γιώργος Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι σκέψεις για την επόμενη μέρα της οικονομίας - Τα επιχειρήματα των δύο πλευρών

Οι ιδέες για ην οικονομία και οι σχετικές σκέψεις που κατατίθενται σε ένα άτυπο "debate" για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ και έτσι μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» λίγες ώρες πριν ανοίξει η κάλπη για την ψήφο στο Νίκο Ανδρουλάκη ή το Γιώργο Παπανδρέου.

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ: Στα κόμματα το γνωμοδοτικό υπόμνημα για τις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Κ: Στα κόμματα το γνωμοδοτικό υπόμνημα για τις μετατροπές των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου

Αποστέλλοντας το σχετικό γνωμοδοτικό υπόμνημα στα πολιτικά κόμματα το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζόμενων Κέντρων Κοινότητας επιζητά στήριξη στο αίτημα για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των μελών τους σε αορίστου.

Έλεγχοι της αστυνομίας στην Ερμού

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Τι αλλάζει από αύριο - Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους

Σε εφαρμογή από αύριο, Σάββατο τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους πολίτες. Αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα.

Ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

ΔΕΗ: Έγκριση και από τη Γενική Συνέλευση για περιορισμό του δημοσίου και πώληση του ΔΕΔΔΗΕ

Με απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία (99%) οι μέτοχοι της ΔΕΗ ενέκριναν την απόφαση για Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου και ταυτόχρονα για την (ήδη προχωρημένη) πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Τράπεζες - Γέφυρα 1 και 2: Τι ισχύει για την επιδότηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων

Τράπεζες - Γέφυρα 1 και 2: Τι ισχύει για την επιδότηση στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η παράταση για 3 μήνες του Γέφυρα 1 – τα ποσοστά της επιδότησης. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων για να λάβουν 8 μηνών επιδότηση.

Η Βουλή

Αξιολόγηση: Αρχίζει το πρέσιγνκ των θεσμών για ληξιπρόθεσμα, πλειστηριασμούς και δημοσιονομική ισορροπία

Στην ατζέντα των συζητήσεων πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει στην ανάκαμψη το ράλι τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες

ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δια της πλαγίας με το δημόσιο να χάνει τα "ασημικά" του

ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δια της πλαγίας με το δημόσιο να χάνει τα "ασημικά" του

Η ΔΕΗ θα βρεθεί ενισχυμένη από το ρευστό που θα εισέλθει στα ταμεία της ώστε να προχωρήσει σε επενδύσεις, αλλά το δημόσιο θα βρεθεί χωρίς βραχίονα στον τομέα του ρεύματος εν μέσω κύματος ακρίβειας.

Σχολική αίθουσα, φωτογραφία αρχείου

Η οδύσσεια ενός ξεριζωμένου εκπαιδευτικού: Από την περιπλάνηση στα νησιά, στην ανεργία

Η περίπτωση του Ι.Θ. που ενώ έφτασε ένα βήμα πριν από το μόνιμο διορισμό μετά από 10 χρόνια περιπλάνησης σε μακρινά νησιά, πετάχθηκε για ένα όχι δικό του λάθος στην ανεργία.