news 24/7

ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Μ. Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, 13 Ιανουαρίου 2021

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης έκλεισε η συζήτηση στην Βουλή, αφότου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των προσλήψεων στο δημόσιο. Στοιχεία για μείωση μετακλητών επί ΝΔ έδωσε ο κ. Βορίδης.

Gay Pride στην Αθήνα το 2015

Προσβολές ή εξύβριση σε δημόσιες υπηρεσίες έχει δεχτεί ένα στα τρία ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα

Το 27% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δήλωσε πως δέχεται διακριτική μεταχείριση στις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας φύλου του.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Lockdown: Τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά το κλείσιμο των σχολείων

Τα μέτρα του πρώτου lockdown, δηλαδή μειωμένο ωράριο και άδεια ειδκού σκοπού, θα ισχύουν για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους, μετά το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Κόσμος με μάσκα σε εξωτερικό χώρο

Τράπεζες: Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος δανείων με εγγύηση του Δημοσίου

Στον νέο κύκλο του προγράμματος δίνεται έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς από τις νέες εγγυήσεις που θα εισφέρει η EAT το 75% έως 90% των δανείων θα δοθεί σε αυτές τις κατηγορίες των επιχειρήσεων.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο"

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ερωτήματα προς την κυβέρνηση, σχετικά με τον στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, Θεοδόση Μούγιο.

Ταβέρνα στην Πλάκα

Κορονοϊός: Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς

Οι αναστολές συμβάσεων εργασίας και το πρόγραμμα "Συνεργασία" θα είναι τα δύο βασικά εργαλεία για να αποφευχθεί η απώλεια θέσεων εργασίας και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Το ελληνικό κοινοβούλιο

Τράπεζες: καταθέτουν σήμερα στη Βουλή τις ενστάσεις τους για το νέο Πτωχευτικό

Επί τάπητος τίθεται σήμερα στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας όπου Τράπεζες και Διαχειριστές Κόκκινων Δανείων, θα διατυπώσουν ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να περιοριστεί η περίμετρος όσων μπορούν να κάνουν χρήση εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου

Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου: Γκάζι στα έργα με 100 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο

Το έργο για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου αποτελεί μία επένδυση κατασκευής που ανέρχεται σε 480 εκατ. ευρώ, η μεγαλύτερη αναπτυξιακή επένδυση για τη μεγαλόνησο.

Πολίτες με μάσκες σε νησί του Αιγαίου.

Τράπεζες: Μέσα στον Οκτώβριο η καταβολή της επιδότησης επιτοκίου στεγαστικών δανείων

"Το Δημόσιο θα είναι άμεσα έτοιμο να επιδοτήσει όσους δανειολήπτες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Γέφυρα, στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία", δηλώνουν τραπεζικά στελέχη.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

Έκθεση ΕΕ για 7η αξιολόγηση με αιχμές για αύξηση ληξιπρόθεσμών και εκκρεμών συντάξεων

Αν και στο σύνολο της η έκθεση αναμένεται να είναι θετική για την Ελλάδα πληροφορίες θέλουν έχει μια υποσημείωση αρκετά σημαντική για τον αριθμό των εκκρεμούντων συντάξεων.

Κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Φωτό αρχείου.

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργεί απο σήμερα το Δημόσιο

Τηλεργασία για το 40% των υπαλλήλων, υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους. Τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης. Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού. Όλη η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας

Εισφορά αλληλεγγύης: Ποια εισοδήματα απαλλάσσονται και ποια πληρώνουν

Η εισφορά θα ανασταλεί για το 2021 για τον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα πληρωθεί από τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους. Ποια εισοδήματα θα επιβαρυνθούν με εισφορά.

Φωτογραφία αρχείου

Κέντρα κοινότητας: Δήμαρχοι απειλούν εργαζόμενους με απολύσεις, αδρανεί το Υπ. Εργασίας

Λειτουργώντας με όρους "αγοράς" δήμαρχοι απειλούν εργαζόμενους στα κέντρα κοινότητας με απόλυση εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι συμβάσεις τους είναι ορισμένου χρόνου.

"Ουρά" πολιτών με μάσκες στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Εκτός οι περυσινές αγορές κατοικίας και οι αγρότες

Ολιγοήμερη παράταση του Προγράμματος Γέφυρα, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία χιλιάδες δανειολήπτες που, αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Εφορία

Πώς συμφέρει να πληρώσουμε τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ

Από το τέλος του μήνα μέχρι και το Φεβρουάριο αρχίζουν να καταβάλλονται διπλές δόσεις στην εφορία. Για κάποιους οι έξι δόσεις είναι λίγες και η ηλεκτρονική αποπληρωμή δύσκολη. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές.

Ηλικιωμένος λαμβάνει σύνταξη

Αναδρομικά συντάξεων: Πληρωμή με "κούρεμα" το 2020 ή κάποτε στο μέλλον από τα δικαστήρια

Λύση τώρα με μικρότερο ποσό ή διεκδίκηση του συνόλου των οφειλόμενων όταν και όποτε αποφασίσουν τα δικαστήρια είναι το δίλημμα που δόθηκε για τα αναδρομικά 2,5 εκ συνταξιούχων.

Πρώτη κατοικία

Τράπεζες: Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για πτωχευτικό και προστασία πρώτης κατοικίας

Όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα όταν και η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών μεταφερθεί στο κορυφαίο επίπεδο καθώς οι διαφορές είναι τέτοιες που μόνο με πολιτική λύση μπορούν να κλείσουν

Φωτογραφία αρχείου

Αλαλούμ: Βεβαίωση ή όχι για τα προνοιακά επιδόματα; Και ναι και όχι είπαν οι Αρχές

Το ελληνικό δημόσιο σε κορυφαίες στιγμές. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα κεντρική οδηγία του ΟΠΕΚΑ για τις φορολογικές βεβαιώσεις των επιδομάτων άλλαξε άρδην. Η φοβερή αλληλουχία των εγγράφων.

Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς ψηφιοποίηση τα έγγραφα συναίνεσης επιδομάτων: Μία ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας

Δύο σημαντικά επιδόματα θα μπορούσαν να δίνονται πολύ πιο εύκολα στους δικαιούχους αν ψηφιοποιούνταν η διαδικασία. Τι καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας.

Φωτογραφία αρχείου

Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Ουδέποτε σχεδιάσαμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Διαψεύδει το υπουργείο ΟΙκονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εχει εκπονήσει σχέδιο για επέκταση της μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ελάφρυνσης του κόστους μισθοδοσίας.  

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ στην οδο Αιόλου

Τράπεζες: Άνοιξε ο δρόμος για φθηνά επιχειρηματικά δάνεια

Τέλος του μήνα οι συμβάσεις με τις τράπεζες για το εγγυοδοτικό πρόγραμμα της ΕΑΤ. Ως το τέλος της χρονιάς οι εκταμιεύσεις. Τι προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που επιδόθηκε στις τράπεζες.

Από τη φωτιά στη Marfin.

Αποζημιώσεις για Marfin: Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση μετά τις αποκαλύψεις και τις αντιδράσεις

Το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Προηγήθηκε αποκάλυψη του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για τη στάση που επρόκειτο να κρατήσει στο ΣτΕ.