news 24/7

ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Πρώτη κατοικία

Τράπεζες: Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για πτωχευτικό και προστασία πρώτης κατοικίας

Όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα όταν και η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών μεταφερθεί στο κορυφαίο επίπεδο καθώς οι διαφορές είναι τέτοιες που μόνο με πολιτική λύση μπορούν να κλείσουν

Φωτογραφία αρχείου

Αλαλούμ: Βεβαίωση ή όχι για τα προνοιακά επιδόματα; Και ναι και όχι είπαν οι Αρχές

Το ελληνικό δημόσιο σε κορυφαίες στιγμές. Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα κεντρική οδηγία του ΟΠΕΚΑ για τις φορολογικές βεβαιώσεις των επιδομάτων άλλαξε άρδην. Η φοβερή αλληλουχία των εγγράφων.

Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς ψηφιοποίηση τα έγγραφα συναίνεσης επιδομάτων: Μία ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας

Δύο σημαντικά επιδόματα θα μπορούσαν να δίνονται πολύ πιο εύκολα στους δικαιούχους αν ψηφιοποιούνταν η διαδικασία. Τι καταγγέλλει το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Κοινότητας.

Φωτογραφία αρχείου

Άδεια ειδικού σκοπού και για γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Ουδέποτε σχεδιάσαμε μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Διαψεύδει το υπουργείο ΟΙκονομικών δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση εχει εκπονήσει σχέδιο για επέκταση της μερικής απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ελάφρυνσης του κόστους μισθοδοσίας.  

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ στην οδο Αιόλου

Τράπεζες: Άνοιξε ο δρόμος για φθηνά επιχειρηματικά δάνεια

Τέλος του μήνα οι συμβάσεις με τις τράπεζες για το εγγυοδοτικό πρόγραμμα της ΕΑΤ. Ως το τέλος της χρονιάς οι εκταμιεύσεις. Τι προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που επιδόθηκε στις τράπεζες.

Από τη φωτιά στη Marfin.

Αποζημιώσεις για Marfin: Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση μετά τις αποκαλύψεις και τις αντιδράσεις

Το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Προηγήθηκε αποκάλυψη του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για τη στάση που επρόκειτο να κρατήσει στο ΣτΕ.

Εργαζόμενος με μάσκα και γάντια

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Αδειες ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους και ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι θα ισχύσει για την εξυπηρέτηση πολιτών από φορείς του Δημοσίου.

Επιγραφή από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους (φωτογραφία αρχείου)

Σκουρλέτης: Η προστασία της υγείας απαιτεί ισχυρό δημόσιο πυλώνα

Μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να διαφυλλάξει τη δημόσια Υγεία, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και εξέφρασε την εκτίμηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος "να μην πάει κόντρα στη λογική".

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Στάση εργασίας στους δήμους

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Από “κόσκινο” δαπάνες και καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2020 που επαναλαμβάνει οτι οι δεσμευμένες δαπάνες για κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του «δεν είναι δεδομένες» .

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ασφαλιστικό: Σε διαβούλευση έως τις 20 Ιανουαρίου το νέο νομοσχέδιο

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε καμία απάντηση για την επανακαθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ δήλωσε ότι οι περικοπές των συνταξιούχων στη σύνταξή τους, εφόσον εργάζονται, δεν θα είναι πλέον 60%, αλλά 30%.

Χρήματα

Μείωση του ρυθμού αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 737 εκατ. ευρώ έναντι 857 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (μείωση 14%).

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Υπουργικό: 7.250 θέσεις για μετατάξεις και ο σχεδιασμός προσλήψεων του 2020

Στην ατζέντα θα βρεθούν επίσης μεταξύ άλλων το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι συμβάσεις για F-16, Mirage και υποβρύχια, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στιγμιότυπο από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τέλος στο χάος με τα μητρώα των πολιτών - Θα γίνει ταυτοποίηση και επικαιροποίηση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενώσουν όλα τα μητρώα των πολιτών που διαθέτουν στις δημόσιες υπηρεσίες και θα τα επικαιροποιήσουν.