ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Υπολογισμός οφειλών (φωτογραφία αρχείου)

Χρέη στο Δημόσιο: Οι προθεσμίες για την "αναβίωση" των ρυθμίσεων - Αιτήματα για βελτίωση όρων από την αγορά

Η επόμενη κυβέρνηση, με βάση παράγοντες της αγοράς, πρέπει να δει το θέμα καθώς το πλαίσιο για τις ρυθμίσεις που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζεται ασφυκτικό με ισχυρούς "κόφτες".

Χρήματα

"Κλειδί" το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών - "Βόμβα" οι απευθείας αναθέσεις

Φρένο στη στη διαφθορά και στην σπατάλη πόρων βάζει η ολοκληρωμένη εφαρμογή και λειτουργία Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, μιας μεταρρυθμισης που ξεκίνησε το 2016

Με "χαλαρό" ρυθμό οι εντάξεις στις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο

Με "χαλαρό" ρυθμό οι εντάξεις στις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο

Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και έως και την 31η Ιουλίου 2023 μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η αίτηση για υπαγωγή στις διαδικασίες για τις ρυθμίσεις των χρεών της ενεργειακής κρίσης ή της “αναβίωσης” παλιών προγραμμάτων τμηματικής εξόφλησης των 72, 100 και 120 δόσεων.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελευσίνα

Ο Μητσοτάκης μοιράζει πάλι 150άρια στους νέους - "Δόλωμα" ΕΝΦΙΑ με άρωμα ιδιωτικού τομέα - "Τυράκια" στο δημόσιο

Ο πρωθυπουργός προέβη σε νέες ανακοινώσεις για την οικονομία λίγο πριν τις εκλογές, σε συζήτηση με πολίτες στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τρία μέτρα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κομισιόν: "Στον τάκο" η Ελλάδα για δέσμη παραβάσεων - Στο "μικροσκόπιο" οι καθυστερήσεις σε πληρωμές του Δημοσίου

Η Επιτροπή καλεί την Ελλάδα να εγκρίνει στρατηγικούς χάρτες θορύβου και σχέδια δράσης, ενώ κρούει τον "κώδωνα" του κινδύνου για την έγκαιρη πληρωμή για την παράδοση εμπορευμάτων ή υπηρεσιών.

Απεργιακή συγκέντρωση

ΥΠΕΣ: Παράνομες οι απεργίες έξι συνδικαλιστικών οργανώσεων Ομοσπονδιών κατά της αξιολόγησης – στοχοθεσίας

"Πολιτικές" χαρακτήρισε το δικαστήριο τις απεργίες έξι συνδικαλιστικών οργανώσεων κατά της αξιολόγησης - στοχοθεσίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Μιχάλης Κριθαρίδης

Κριθαρίδης: "Οχι μετά τις εκλογές, τώρα να επιστρέψουν οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο"

Ο Μιχάλης Κριθαρίδης μετέφερε την άποψη του ΜέΡΑ 25 σύμφωνα με την οποία ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει πρωτοβουλία ώστε να επιστρέψουν τώρα και όχι μετά τις εκλογές οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

Διαύγεια στη Διαύγεια: Οι αναθέσεις του ελληνικού κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2023

Διαύγεια στη Διαύγεια: Οι αναθέσεις του ελληνικού κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2023

Δείτε στο Παρατηρητήριο της Διαύγειας του NEWS 24/7 όλα τα νεότερα στοιχεία που αφορούν τις κρατικές αναθέσεις του πρώτου τριμήνου του 2023, ενώ διανύουμε το τελευταίο μίλι προς τις εθνικές εκλογές του Μαΐου.

Χρήστος Σταϊκούρας

Οφειλές στο Δημόσιο -Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την "αναβίωση" των ρυθμίσεων

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακίνητα

Servicers: Δεν προχωράει ο Φορέας ελλείψει κεφαλαίων και αντιπροτείνουν το Κυπριακό μοντέλο

Ο Πρόεδρος της doValue Θ. Καλαντώνης εκτιμά ότι η κατάσταση στις αγορές είναι τροχοπέδη για την λειτουργία του Φορέα Επαναμίσθωσης Ακινήτων και προτείνει το Κυπριακό Μοντέλο. 100.000 πλειστηριασμοί ακινήτων στην 3ετία.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για μετεκλογικές συνεργασίες: Να ρωτήσετε τον Ανδρουλάκη τι εννοεί

Η σιωπηλή πλειοψηφία απαιτεί σταθερή κυβέρνηση, εκτίμησε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, με νέες αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τι είπε για τις τράπεζες και το "βαθύ κράτος"

H Διαύγεια και η σημασία της για τη ζωή των πολιτών

H Διαύγεια και η σημασία της για τη ζωή των πολιτών

Η Διαύγεια είναι ένα εργαλείο που στην εποχή του θεωρήθηκε τομή στη δημόσια διοίκηση, όμως σήμερα έχει καταντήσει μια ακόμα γραφειοκρατική υποχρέωση. Το NEWS 24/7 επιχειρεί να τη φέρει ξανά στο προσκήνιο με στόχο να διορθωθούν τα λάθη στη λειτουργία και να ενισχυθεί η διαφάνεια.

Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης για εκλογές: "Στις 21:00 θα έχουμε τα αποτελέσματα στο 80%"

Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Ποιο θεωρεί πως είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Τράγκες, Πάτσηδες, Κοκλώνηδες: Απομυζώντας και κλέβοντας δημόσιο χρήμα…

Τράγκες, Πάτσηδες, Κοκλώνηδες: Απομυζώντας και κλέβοντας δημόσιο χρήμα…

Μια εξήγηση για όλα είναι το θράσος με το οποίο πορεύονται τέτοιοι τύποι. Αλλά η εξήγηση αυτή δεν αρκεί. Δεν φτάνει το θράσος. Αυτοί οι τύποι ευδοκιμούν, διότι κάποιοι άλλοι τους επιτρέπουν να απομυζούν και να κλέβουν το δημόσιο χρήμα.

Τηλεοπτικό στούντιο

Δεσμεύεται η περιουσία γνωστού παρουσιαστή - Χρωστά 22 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Μετά από διαταγή του Χαράλαμπου Βουρλιώτη οι αρχές προχωρούν σε γενική δέσμευση της περιουσίας γνωστού τηλεπαρουσιαστή και παραγωγού. Αναφορές της αρχής για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Χρήματα

Χρέη στο δημόσιο: Οδηγός για να αναβιώσετε τις ρυθμίσεις πληρωμών - Παραδείγματα

Η αναβίωση των ρυθμίσεων αυτών πραγματοποιείται μέχρι την 31η Ιουλίου του 2023 με την καταβολή 2 δόσεων και με την αναβίωση όλων των ευεργετημάτων των ρυθμίσεων, όπως π.χ. η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ρύθμισης των 120 δόσεων.

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΑΣΕΠ: Η μεγάλη αδικία για τους νησιώτες στον διαγωνισμό της 4ης Μαρτίου

Οι κάτοικοι των νησιών, και ιδιαίτερα των Κυκλάδων, θα υποχρεωθούν σε δαπανηρά ταξίδια για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στις 4 Μαρτίου. Τι απαντούν σχετικά πηγές του ΑΣΕΠ.

Βουλή

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών που ανοίγει τη δυνατότητα πώλησης περίπου 70.000 καταπατημένων εκτάσεων επί των οποίων έχουν ανεγερθεί αυθαίρετα κτίσματα. Στόχος είναι η είσπραξη 500 εκατ. ευρώ σε βάθος 5 ετών.

Χρήματα

Στο "μικροσκόπιο" οι ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο - Για ποιους οφειλέτες εξετάζεται η "επαναφορά"

Μια νέα ευκαιρία για οφειλέτες που έχασαν παλιές ρυθμίσεις χρέων προς την εφορία, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας, ένεκα της πληθωριστικής κι όχι μόνο κρίσης, εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών.

Τηλεργασία

Δημόσιο: Τελική ευθεία για καθιέρωση της τηλεργασίας - Οι προϋποθέσεις, ποιοι εξαιρούνται

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εργασίας στο Δημόσιο. Αναλυτικά τι ισχύει για ημέρες, ωράρια, προβλήματα υγείας, άδειες.

ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου ξεκινά ο διαγωνισμός προσλήψεων

Για το Σάββατο 4 Μαρτίου "κλείδωσε" η ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού προσλήψεων για το Δημόσιο. Τα εξεταστικά κέντρα και το αναλυτικό πρόγραμμα θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Σωματείο  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.: Προειδοποιεί με 24ωρη απεργία - Πυρά για υποβάθμιση και απαξίωση της υπηρεσίας

Σωματείο  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.: Προειδοποιεί με 24ωρη απεργία - Πυρά για υποβάθμιση και απαξίωση της υπηρεσίας

Με βάση το σωματείο των εργαζομένων στην  Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., οι ανάδοχοι (ιδιωτικές εταιρείες) κυριαρχούν όλο και περισσότερο σε όλους τους τομείς της πληροφορικής τόσο στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης όσο και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη

Προεκλογικές υποσχέσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με μπόλικη αοριστία

Ραντεβού το Φλεβάρη για επιδόματα, μετά τις εκλογές βλέπουμε για μείωση ΦΠΑ και εισφορών, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. Η κινδυνολογία για την επενδυτική βαθμίδα και η αμηχανία για απευθείας αναθέσεις.