ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

"Κλιματικό νόμο" κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα ετοιμάζει το ΥΠΕΝ

Τα τελευταία χρόνια, η μια μετά την άλλη, οι ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν τους δικούς τους «κλιματικούς νόμους», προκειμένου να οργανώσουν την μετάβασή τους σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Τράπεζες: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την παροχή 12 δισ. εγγυήσεων στον Ηρακλή ΙΙ

Εγγυήσεις, ύψους έως 12 δισ. ευρώ, θα παράσχει το ελληνικό Δημόσιο για τον Ηρακλή ΙΙ. Μέχρι τέλος του μήνα ο νέος νόμος στη Βουλή με μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον Ηρακλή Ι. Χρήση του νέου προγράμματος θα κάνουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες,

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

Πώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει μέσω ΑΣΕΠ τις προσλήψεις στο Δημόσιο για το "προεκλογικό" έτος 2022

Τι προβλέπει διάταξη που αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα;Θα είναι επόμενος πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο Θ. Παπαϊώαννου, συμμαθητής του υπ. Εσωτερικών Μάκη Βορίδη; Τι απαντά ο Υπουργός στο NEWS 24/7 και πώς σχολιάζουν το θέμα οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης και Χάρης Καστανίδης.

Ουρά σε εφορία

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβάλλετε αίτηση για ρύθμιση δανείων με εγγύηση Δημοσίου

Η αίτηση για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών υποβάλλεται στην Υπηρεσία της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ή Ελεγκτικό Κέντρο), που είναι αρμόδια για την είσπραξη. Οι προθεσμίες και η διαδικασία βήμα προς βήμα.

Υπουργείο Οικονομικών

Με e-δικαιολογητικά η πληρωμή των δαπανών του Δημοσίου

Σε ετήσια βάση αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 240.000 φάκελοι δαπανών Κρατικού Προϋπολογισμού, με κάθε φάκελο να περιέχει από 8 έως 14 έγγραφα ή συνδέσμους σε άλλα Πληροφορικά Συστήματα, όπου είναι αποθηκευμένα τα έγγραφα.

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Μέτρα στήριξης: Οι λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις ενοικίων και το Δώρο Πάσχα

Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα υπολογισθεί το δώρο του Πάσχα για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Η ψηφιακή πλατφόρμα του Δημοσίου

Gov.gr: Πάνω από 94 εκατ. ηλεκτρονικές συναλλαγές πολιτών με το Δημόσιο το 2020

Μέσα στο 2020 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές πολιτών, εξοικονομώντας χρόνο και επισκέψεις στις αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες - Το gov.gr σε αριθμούς

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ" και συναφείς διατάξεις"

Βουλή: Εγκρίθηκε η Επενδυτική Συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την "Ελληνικός Χρυσός"

Υπέρ της αρχής τάχθηκαν 180 βουλευτές ενώ κατά ψήφισαν 119. Η Αντιπολίτευση, έκανε λόγο για "αποικιοκρατικού τύπου Συμφωνία" και υποστήριξε ότι "όλα τα δικαιώματα του δημοσίου παραχωρούνται υπέρ της 'Ελληνικός Χρυσός' ενώ ταυτόχρονα την απαλλάσσει από δεσμεύσεις και αξιώσεις".

Στιγμιότυπα απο Φοροτεχνικό - Λογιστικό γραφείο την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών – Δημοσίου

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε το notify.gov.gr, το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) όπου οι πολίτες θα μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, προκειμένου οι φορείς του Δημοσίου να έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μαζί τους.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου

Εκκίνηση για το βιβλίο προσφορών του 30ετούς κρατικού ομολόγου - "Καμπανάκι" για το χρέος

Το βιβλίο προσφορών για το 30ετές κρατικό ομόλογο άνοιξε με το αρχικό gudance σε ότι αφορά στο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή κοντά στο 2%.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Οδηγός για την εξωδικαστική ρύθμιση χρεών σε τράπεζες και Δημόσιο

Απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναφορικά με το νέο πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τις τράπεζες και το Δημόσιο δίνει ο χρηστικός οδηγός του NEWS 24/7.

Φωτό αρχείου: Πλαστά έγγραφα

"Φρένο" στη διακίνηση πλαστών παραστατικών: Τι αλλάζει στα τιμολόγια προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις

Σε πιλοτική λειτουργία τέθηκε από σήμερα ο νέος τρόπος τιμολόγησης που αναμένεται να επιφέρει μείωση στη διακίνηση πλαστών παραστατικών και περιορισμό της φοροδιαφυγής. Ποιοι οι νέοι κανόνες.

Αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Ερωτήσεις για απόκτηση ιθαγένειας: Από πηλίκια του στρατού μέχρι τους Πυξ Λαξ

Ερωτήσεις για καλικάτζαρους, φανουρόπιτες, στρατιωτικά πηλίκια και νομούς (που αντικαταστήθηκαν από το 2011 από τις περιφερειακές ενότητες) συμπεριλαμβάνονται στις ερωτήσεις που καλούνται να απαντήσουν οι αιτούντες ελληνική ιθαγένεια.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μπάχαλο και ασέβεια: Το Υπ. Παιδείας και τα "παιδιά ενός κατώτερου Θεού", που έμειναν στο κρύο

Η έλλειψη ενσυναίσθησης από το Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε οργή γονέων και διδασκόντων στο ειδικό δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου μετά από πρωτοφανή ταλαιπωρία μέσα στο κρύο.

Αλαλούμ: Το ΕΣΠΑ τους πληρώνει για επιστημονικό έργο, το δημόσιο τους "βαφτίζει" διοικητικούς

Αλαλούμ: Το ΕΣΠΑ τους πληρώνει για επιστημονικό έργο, το δημόσιο τους "βαφτίζει" διοικητικούς

Οι επιστήμονες στα Κέντρα Κοινότητας "βαφτίζονται" εδώ και τέσσερα χρόνια διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά το ΕΣΠΑ τους πληρώνει για επιστημονικό και όχι διοικητικό έργο. Κάτι πάει τελείως λάθος εδώ.

Άνθρωποι περπατούν στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω Lockdown

"Σχέδιο σκούπα" με εθελούσιες εξόδους για το προσωπικό των ΔΕΚΟ

Η κίνηση αυτή είναι ένα από τα βήματα ενός γενικότερου πλάνου για το δημόσιο, που περιλαμβάνει πέρα από τη μείωση του προσωπικού σε συγκεκριμένους τομείς, και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. με την βοήθεια του Δημοσίου

Μέσω ανταλλαγής κρατικών ομολόγων με το ελληνικό δημόσιο οι συστιμικές τράπεζες ενισχύουν τα κεφάλαια τους με 1 δισ. ευρώ. Γιατί είναι επωφελής η ανταλλαγή ομολόγων και οι κινήσεις της κάθε τράπεζας

Μ. Βορίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, 13 Ιανουαρίου 2021

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο

Με αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης έκλεισε η συζήτηση στην Βουλή, αφότου υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των προσλήψεων στο δημόσιο. Στοιχεία για μείωση μετακλητών επί ΝΔ έδωσε ο κ. Βορίδης.

Gay Pride στην Αθήνα το 2015

Προσβολές ή εξύβριση σε δημόσιες υπηρεσίες έχει δεχτεί ένα στα τρία ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα

Το 27% των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δήλωσε πως δέχεται διακριτική μεταχείριση στις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή και της ταυτότητας φύλου του.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Lockdown: Τα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους μετά το κλείσιμο των σχολείων

Τα μέτρα του πρώτου lockdown, δηλαδή μειωμένο ωράριο και άδεια ειδκού σκοπού, θα ισχύουν για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους, μετά το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.