news 24/7

ΔΗΜΟΣΙΟ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό Δημόσιο.

Εργαζόμενος με μάσκα και γάντια

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσει το Δημόσιο

Αδειες ειδικού σκοπού στους δημοσίους υπαλλήλους και ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι θα ισχύσει για την εξυπηρέτηση πολιτών από φορείς του Δημοσίου.

Επιγραφή από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους (φωτογραφία αρχείου)

Σκουρλέτης: Η προστασία της υγείας απαιτεί ισχυρό δημόσιο πυλώνα

Μόνο ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να διαφυλλάξει τη δημόσια Υγεία, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και εξέφρασε την εκτίμηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος "να μην πάει κόντρα στη λογική".

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Στάση εργασίας στους δήμους

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την αναπτυξιακή προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών

Από “κόσκινο” δαπάνες και καθυστερούμενες οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους 

Τι προβλέπει η εγκύκλιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2020 που επαναλαμβάνει οτι οι δεσμευμένες δαπάνες για κάθε υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του «δεν είναι δεδομένες» .

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ασφαλιστικό: Σε διαβούλευση έως τις 20 Ιανουαρίου το νέο νομοσχέδιο

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, ο κ. Βρούτσης δεν έδωσε καμία απάντηση για την επανακαθιέρωση της 13ης και της 14ης σύνταξης, ενώ δήλωσε ότι οι περικοπές των συνταξιούχων στη σύνταξή τους, εφόσον εργάζονται, δεν θα είναι πλέον 60%, αλλά 30%.

Χρήματα

Μείωση του ρυθμού αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο

Σημαντική μείωση παρουσιάζει ο ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 737 εκατ. ευρώ έναντι 857 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (μείωση 14%).

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Υπουργικό: 7.250 θέσεις για μετατάξεις και ο σχεδιασμός προσλήψεων του 2020

Στην ατζέντα θα βρεθούν επίσης μεταξύ άλλων το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι συμβάσεις για F-16, Mirage και υποβρύχια, το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Στιγμιότυπο από Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Τέλος στο χάος με τα μητρώα των πολιτών - Θα γίνει ταυτοποίηση και επικαιροποίηση

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα ενώσουν όλα τα μητρώα των πολιτών που διαθέτουν στις δημόσιες υπηρεσίες και θα τα επικαιροποιήσουν.

Φωτογραφία αρχείου

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση δώρων και επιδομάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι ορθώς καταργήθηκαν τα δώρα και επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας τους (13ος και 14ος μισθός).

Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 17.000 προσλήψεις μέσα στο 2019

Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 17.000 προσλήψεις μέσα στο 2019

"Η ΝΔ που λέει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα 1/5 θα έκανε 1.800 προσλήψεις σε μία χρονιά, δηλαδή θα έκανε προσλήψεις μόνο στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας και στο διπλωματικό σώμα" τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συνταξιούχοι

Αναδρομικά δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Οι διεκδικήσεις κινούνται σε δύο ταχύτητες, με διαχωριστική γραμμή το συνταξιοδοτικό εισόδημα, όπως είχε διαμορφωθεί το 2012 πριν από τις περικοπές σε δώρα και συντάξεις.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τρέξιμο μέχρι την Πρωτοχρονιά για ληξιπρόθεσμα και Δημόσιο

Στο πρόσφατο Euroworking Group δόθηκε μεν το "πράσινο φως" για τη μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, η χθεσινή έκθεση για την πρώτη αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας άνοιξε δε κι άλλα θέματα.

O Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Δεν υποχωρεί η κυβέρνηση στους ακραίους της Εκκλησίας: Εμείς αποφασίζουμε για τη μισθοδοσία των ιερέων

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση σχεδίου νόμου επιμένοντας στη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου, την οποία χαρακτηρίζει ιστορικό βήμα. Το νομοσχέδιο θα τεθεί όμως σε γνώση της Ιεράς Συνόδου πριν καταταθεί στη Βουλή

Στιγμιότυπο από τις προσελεύσεις των μελών της Ιεραρχίας της εκκλησίας σήμερα στην Μονή Πετράκη,στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος,προκειμένου να συζητηθεί το προσχέδιο για την συμφωνία εκκλησίας Κράτους που προτείνει η Κυβέρνηση.Εξω από την Μονή,βρέθηκαν πιστοί και ένας συνταξιούχος Ιερωμένος που καλούσαν τους Μητροπολίτες να μην εγκρίνουν καμία συμφωνία, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Να παραμείνουν οι κληρικοί στο δημόσιο αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Στον πάγο η συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου: Η ιεραρχία δε δέχεται αλλαγή του καθεστώτος μισθοδοσίας των κληρικών, αποφάσισε όμως να συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει με το κράτος. Συνεδρίαση με ένταση και αποχωρήσεις δύο Μητροπολιτών

Συνάσντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδας (Ι.Σ.Κ.Ε.) την Τετάρτη 14 Νομεβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Οι ιερείς να παραμείνουν δημόσιοι υπάλληλοι λέει ο Μητσοτάκης. Αιχμές κατά Ιερώνυμου

"Η ΝΔ δε θα επιτρέψει να αλλάξει η μισθοδοσία των κληρικών για να προσλάβει ο Τσίπρας 10.000 κομματικούς του φίλους", δήλωσε ο Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Ένωση Κληρικών. Δήλωσε μάλιστα πως: "Η ηγεσία της Εκκλησίας χρησιμοποιήθηκε από τον Τσίπρα".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Η ανεργία δεν λύνεται με διορισμούς στο δημόσιο

Τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει η χώρα, αλλά μόνο η πολιτική του επιβίωση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σχολιάζοντας την εξαγγγελία Τσίπρα για 10.000 προσλήψεις και υποστηρίζοντας ότι θα τις πληρώσουν οι πολίτες με φόρους

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας

Τσίπρας: Εντός του 2019 η προκήρυξη για 10.000 προσλήψεις

"Γιατροί, νοσηλευτές, δάσκαλοι και καθηγητές αναμένεται να πιάσουν δουλειά από το 2020 και μετά, με την ανάλογη προκήρυξη να έρχεται το 2019”, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αφησε να εννοηθεί ότι αναμένει ο Καμμένος να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. "Δεν θυσιάσα κανέναν, ο Κοτζιάς παραιτήθηκε" δήλωσε. Μήνυμα στην Τουρκία για τα ενεργειακά. Οι αντιδράσεις των κομμάτων.

H αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Ζαχαράκη

ΝΔ: Η κυβέρνηση τάζει 10.000 διορισμούς, ενώ θα συνεχίσει να πληρώνει τους κληρικούς

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πρόθεση να προχωρήσει σε 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο μετά τη συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου για τη μισθοδοσία των ιερέων, εξαπέλυσε η Ζαχαράκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος

Επιβεβαιώνει ο Τζανακόπουλος προσλήψεις στο δημόσιο με τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για "ιστορική συμφωνία" ως αποτέλεσμα μακρόχρονου διαλόγου που διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού. "Η συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας διευθετεί εκκρεμότητες ετών", είπε μεταξύ άλλων.

Στιγμιότυπο από τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, στο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχώριου

Συμφωνία Κράτους - Εκκλησίας: Ανοίγει ο δρόμος για 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Οι κληρικοί δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι απελευθερώνοντας θέσεις στο δημόσιο - Το κόστος της μισθοδοσίας τους το κράτος προσδοκά να το καλύψει μέσω των κερδών του από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στην οποία θα συμμετέχει κατά το ήμισυ.

Ουρά στον ΟΑΕΔ Καλλιθέας

Ολόκληρο το ΦΕΚ: Προσλήψεις 5,500 ανέργων στο Δημόσιο - Ποιες οι αμοιβές

Οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς ενώ οι αποδοχές θα είναι στο ύψος ενός πρώτο-προσλαμβανόμενου στον δημόσιο τομέα της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)

Οι συντάξεις και τα άλλα πέντε μέτωπα του Σεπτεμβρίου

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, οι αλλαγές στα εργασιακά, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η αναθεώρηση στα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του δημοσίου και οι 13 ΔΕΚΟ που μεταφέρθηκαν στον υπερταμείο, είναι τα θέματα "συζήτησης" στην πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.