ΝΔ: Η μάχη των περιφερειών στο δεύτερο γύρο κόντρα σε ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Η μάχη των περιφερειών στο δεύτερο γύρο κόντρα σε ΚΙΝΑΛ- ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να κερδίσει στο δεύτερο γύρο 12 από τις 13 περιφέρειες και βεβαίως να μη μείνει καμία στο ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική αλλαγή σε Αττική, Δ.Ελλάδα, Ιόνια, το στοίχημα της Στερεάς και η μάχη της Πελοποννήσου

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η Νέα Δημοκρατία στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και κυρίως στις έχουσες πολιτικό βάρος περιφερειακές, καθώς στόχος είναι να κερδίσει 12 από τις 13 περιφέρειες και μία εβδομάδα μετά τη νίκη στις ευρωεκλογές και ενόψει εθνικών εκλογών να βαφτεί ξανά μπλε ο χάρτης της χώρας και να δοθεί ένα ακόμη μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε προχθές με τους υποψηφίους στις περιφέρειες Αττικής Γιώργο Πατούλη, Ιονίων Ρόδη Κράτσα, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και χθες με τον υποψήφιο στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Χρήστο Μέτιο ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υποψήφια στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου.

Στην Αττική η ΝΔ υπολογίζει ότι με τον κ.Πατούλη θα καταφέρει να κερδίσει την περιφέρεια ξανά για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και να επιτύχει την πολιτική αλλαγή κόντρα στη Ρένα Δούρου- γεγονός που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς την τελευταία φορά που η ΝΔ είχε κερδίσει στην Αττική ήταν με το Θόδωρο Κατριβάνο, που δεν ήταν βέβαια δεξιάς πολιτικής προέλευσης. Χθες εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αιγάλεω και μεταξύ άλλων ζήτησε στήριξη στον κ.Πατουλη.

Στα Ιόνια ελπίζει επίσης σε πολιτική αλλαγή καθώς η Ρόδη Κράτσα πέρασε στο δεύτερο γύρο παρά το αντάρτικο και μάλιστα ο αντάρτης Σπύρος Σπύρου δήλωσε ότι τη στηρίζει στο δεύτερο γύρο. Εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης εκτιμούσε ότι παρά τον εμφύλιο στα νησιά του Ιονίου εάν η κ.Κράτσα κατάφερνε να περάσει στο δεύτερο γύρο, θα κέρδιζε.

Για το Μοσχάτο όμως βαρύνουσα σημασία έχουν και οι περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και στις δύο πέρασαν στο δεύτερο γύρο με αξιώσεις και κόντρα στις προβλέψεις δύο νέα πρόσωπα, επιλογές του κ.Μητσοτάκη. Ο κ.Φαρμάκης έχει ισχυρές ελπίδες στη Δυτική Ελλάδα, καθώς ο Απόστολος Κατσιφάρας είχε να αντιμετωπίσει το αντάρτικο βενιζελικών συντρόφων. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αποφάσισε μάλιστα σήμερα να επισκεφθεί το Αγρίνιο, την Πατρα και τον Πύργο σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τον κ.Κατσιφάρα.

Στη Στερεά Ελλάδα τη στήριξη του κ.Σπανού ανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, που βρέθηκε χθες στη Λαμία.

Η ΝΔ όμως δίνει βάρος και στη μάχη της Πελοποννήσου, όπου ο Παναγιώτης Νίκας παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του να χάσει με τις δηλώσεις για το σαϊτοπόλεμο που αναγκάστηκε να πάρει πίσω, κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο και μάλιστα τον χωρίζουν μόλις 1.600 σταυροί από τον Πέτρο Τατούλη. Τη στήριξη Νίκα στην Πελοπόννησο έχει αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Κόρινθο όπου μεταξύ άλλων θα βρεθεί στο εκλογικό κέντρο του κ.Νίκα. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Τρίπολη και ακολούθως στο Άστρος Κυνουρίας. Στις έξι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με νέους αγρότες στο Ναύπλιο και στις στις 8:30 μ.μ. θα βρεθεί στο Άργος όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου με τη στήριξη της ΝΔ περιφερειάρχη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα