ΝΔ: Η Μάλτα δεν σώζει τον Τσίπρα

ΝΔ: Η Μάλτα δεν σώζει τον Τσίπρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ θα προχωρήσει σε εκλογές πριν από την εφαρμογή των μέτρων το αφήγημα της ΝΔ

Δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι ουσιαστικό στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, καθώς στο Μοσχάτο δεν θεωρούν ότι το Eurogroup της Μάλτας και τα αποτελέσματά του αλλάζουν δραστικά τα πολιτικά δεδομένα.

Ως εκ τούτου η εκτίμησή τους παραμένει πως για τον Αλέξη Τσίπρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λεβέντης μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το γαλάζιο στρατόπεδο τα τέλη του 2017 θα είναι το σημείο καμπής για τις μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

ADVERTISING

Το μόνο που φαίνεται να έχουν σαφές στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται αυτή τη στιγμή στη ΝΔ είναι το χρονικό σημείο των εκλογών εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα αναζητήσει διέξοδο σε κάλπες λίγο την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο βαθμό βέβαια που όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν νέες ανατροπές στα όσα συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές στο τελευταίο Eurogroup.

Όπως σημειώνουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη «αυτό που πλέον ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι τα μέτρα αλλά ο χρόνος εφαρμογής τους. Δεν την απασχολούν τα βάρη για τους πολίτες, αλλά το πώς αυτά δεν θα εφαρμοστούν πριν τις εκλογές, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα οδηγήσουν στην εκλογική εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ». Ουσιαστικά στο Μοσχάτο επιμένουν πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει το «παιχνίδι των καθυστερήσεων» που έκανε προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της να ψηφίσει τη συμφωνία αλλά αυτή τη φορά το διακύβευμα για τον πρωθυπουργό θα είναι η μετεκλογική εφαρμογή των μέτρων.

Η εκτίμηση αυτή φαίνεται να είναι ευρύτερη μέσα στη ΝΔ, μάλιστα ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έχει εκτιμήσει και το έχει εκφράσει δημοσίως ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει μέχρι το 2019 και σε κάθε περίπτωση το 2018 θα βρει έναν οποιοδήποτε λόγο για να προκηρύξει εκλογές.

Γι’ αυτό και στη ΝΔ εστιάζουν αυτή τη στιγμή πρώτον στην ένταση της πολεμικής τους για το περιεχόμενο της συμφωνίας, στο έτσι και αλλιώς καθυστερημένο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, οι λεπτομέρειες του οποίου άλλωστε ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί και στην πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το αίτημά μας για εκλογές είναι διαρκές και δεν συνδέεται με την τρέχουσα επικαιρότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας επισημαίνοντας ότι ουδείς μπορούσε να φανταστεί όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατύπωνε το αίτημα των εκλογών πως θα φτάναμε στον Απρίλη του 2017 χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση.

Ενδεικτική του από εδώ και πέρα βηματισμού της ΝΔ είναι η υποδοχή του Μοσχάτου  για την απόφαση του Eurogroup της Μάλτας με τον Βασίλη Κικίλια να «εύχεται» καλό Πάσχα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καλώντας τους να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

Κεντρικός πυρήνας καθώς φαίνεται της ρητορικής της ΝΔ από εδώ και πέρα θα είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται σε ένα στενά κομματικό ακροατήριο με σκοπό να ανεβάσει τη συσπείρωσή του και θα «αναλώνεται σε προπαγάνδα» που βρίσκεται «σε πλήρη απόσταση από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες» καθώς «εισπράττει όλο και περισσότερο την αγανάκτηση και την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων».

* Έρευνα της Commonview.gr για την αναζήτηση των κύριων προβλημάτων των πολιτών και της εκτίμησης αυτών για τη διαχείρισή τους από το κράτος

(Φωτογραφία: SOOC)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πείραγμα Τσίπρα σε Μπαλαούρα: Εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα

Τσίπρας: Δε θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για τη συμφωνία

SHARE:

24Media Network