ΝΔ: Μαύρο για ΕΣΡ και στροφή στην καθημερινότητα

ΝΔ: Μαύρο για ΕΣΡ και στροφή στην καθημερινότητα
ΗΠΑ - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ) Eurokinissi

Η κυβέρνηση ρίχνει μαύρο στη δημοκρατία και οι πολίτες πληρώνουν το λογαριασμό η γραμμή της Πειραιώς. Πιθανή παρέμβαση Μητσοτάκη από του βήματος της βουλής στον απόηχο των εξελίξεων στο ΣτΕ

Η διεύρυνση της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τα ζητήματα της καθημερινότητας είναι στις προτεραιότητες της ΝΔ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφενός θέλουν μέσω των παρεμβάσεων που θα αναπτύξουν σ’ αυτό το επίπεδο να επικοινωνήσουν την πρότασή τους για τη «συμφωνία αλήθειας», αφετέρου επιδιώκουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση στο σημείο που θεωρούν ως «αχίλλειο πτέρνα» του μεγάρου Μαξίμου.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση χωρίς να ρίχνουν τους τόνους στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στην Πειραιώς θέλουν να αποτρέψουν η αντιπαράθεση να διεξάγεται με τους όρους που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση. Η αρχή έγινε προχτές με την κατάθεση της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, η οποία τελικά δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, ως απάντηση στα κυβερνητικά non papers που εξαπέλυαν επιθέσεις στη ΝΔ για στήριξη της διαπλοκής αναφορικά με την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η εντολή που έχουν τα γαλάζια στελέχη είναι να μην αφήνουν να πέφτει τίποτα κάτω και είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΝΔ και για τα όσα είπε ο διοικητής του ΟΑΕΕ περί Βουλγαρίας για τους ασφαλισμένους  που διαμαρτύρονταν για το ύψος των εισφορών τους. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση για τα λεγόμενα του κ. Τσακίρη.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να δώσει συγκεκριμένο περιεχόμενο με αναφορά στην κοινωνία για τη μετωπική σύγκρουση που έχει επιλέξει με την κυβέρνηση. Μάλιστα οι τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά αναμένεται να δώσουν επιπλέον επιχειρήματα στη ΝΔ να κλιμακώσει τα πυρά της κατά της κυβέρνησης. Ήδη από χτες η ΝΔ έκανε λόγο για «μαύρο στη Δημοκρατία» και «μεθόδους παρακράτους»  για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε σύσκεψη που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επαναβεβαιώθηκε η γραμμή της πλήρους άρνησης της Πειραιώς να συμπράξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν αποκλείεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ να παρέμβει στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και των τελευταίων δικαστικών εξελίξεων από του βήματος της βουλής, ειδικά δε αν υπάρξει ανάλογη παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα