ΝΔ: Μειοψηφίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπουν στον Τσίπρα να κυβερνήσει

Συνεδρίαση των Τομεαρχών  της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση των Τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος την Τρίτη 2 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Γιατί επιμένει η ΝΔ στο ζήτημα των επενδύσεων. Τι επεδίωκε ο Μητσοτάκης που ζήτησε την αποπομπή της γενικής γραμματέως του υπουργείου πολιτισμού

Σε αδύνατο σημείο της κυβέρνησης θέλουν να αναγάγουν προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, στη ΝΔ, θεωρώντας ότι είναι δέσμιος εσωκομματικών ισορροπιών και ως εκ τούτου αδύναμος να υπηρετήσει το κεντρικό αφήγημα που παρουσίασε πρόσφατα για στροφή προς την στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Αυτή ήταν και η στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη που χτες ζήτησε την αποπομπή της γενικής γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού με αφορμή τα προσκόμματα του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην προώθηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

«Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν μειοψηφίες που καθιστούν αδύναμο πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Τσακώνεται υπουργός με γενική γραμματέα και ο πρωθυπουργός δεν κάνει τίποτα. Τι εικόνα κυβέρνησης είναι αυτή;» σημειώνει με νόημα συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε κατ’ ανάλογο τρόπο το ζήτημα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και διερωτήθηκε ρητορικά σε συνέχεια της πολιτικής κάλυψης του κ. Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο και Παναγιώτη Κουρουμπλή: «Δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γενική γραμματέα του υπουργείου πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ;».

Στη ΝΔ αφενός θέλουν μέσω αυτού του τύπου αποδόμησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να πουν προς τον επιχειρηματικό κόσμο ότι δεν είναι πειστική η «φιλοεπενδυτική μετάλλαξη» του κ. Τσίπρα όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο κ. Μητσοτάκης. Αφετέρου, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρούν να απευθυνθούν πλατιά στην κοινωνία, σε ανέργους και εργαζόμενους προκειμένου να πείσουν ότι μόνο η ΝΔ διαθέτει «φιλοεπενδυτικό DNA» ως την μόνη ικανή πολιτική να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους ανέργους και να αυξήσει τα εισοδήματα των πολιτών.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΝΔ ανοίγει τη βεντάλια των επενδύσεων που κωλυσιεργούν ή χάνονται και απαριθμεί περιπτώσεις πέραν του Ελληνικού –την οποία θεωρεί «εμβληματική»- όπως επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, και Κασσιόπη, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι οι μόνες επενδύσεις που προχωράνε είναι αυτές που δρομολογήθηκαν επί των δικών της ημερών και στις οποίες αντιδρούσε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Μάλιστα προς σ’ αυτή την κατεύθυνση ιδιαίτερη κινητικότητα επιδεικνύει στα social media ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναπαράγοντας φωτογραφικό υλικό από παλιότερες κινητοποιήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, κατά συγκεκριμένων επενδύσεων και ιδιωτικοποιήσεων όπως αυτή του Ελληνικού.

SHARE:

24Media Network