ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει απαντήσεις για Πολάκη

ΝΔ: Ο Τσίπρας οφείλει απαντήσεις για Πολάκη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει μία σειρά ερωτημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και το τηλεφώνημα σε Στουρνάρα. Το tweet Μητσοτάκη.

Πίεση προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσω ερωτημάτων για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη συνεχίζει να ασκεί η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι η υπόθεση Πολάκη αποτελεί “αχίλλειο πτέρνα” της κυβέρνησης και ότι ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει έρθει σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει εσωκομματικά φανατικούς υποστηρικτές, αλλά έχει προκαλέσει και ενόχληση.

Με ανακοίνωση της η ΝΔ θέτει ειδικότερα μία σειρά ερωτημάτων στο Μέγαρο Μαξίμου για το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και το τηλεφώνημα στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και καλεί προσωπικά τον κ.Τσίπρα να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωση της:

“Προς Μέγαρο Μαξίμου ενταύθα

• Αλήθεια δεν προβληματίζει κανέναν το γεγονός ότι εκταμιεύεται από έναν πολιτικό -και μάλιστα υπουργό- ποσό 100.000 ευρώ ως καταναλωτικό δάνειο; Δηλαδή μετρητά στο χέρι, σε μια προεκλογική χρονιά;
• Δεν προβληματίζει κανέναν η επιλογή της τράπεζας Αττικής να χορηγήσει ένα τέτοιο δάνειο στον κ. Πολάκη;
• Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να τον απειλεί σε περίπτωση που δεν το… πράξει;
• Και είναι δυνατόν, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, να υποστηρίζει ο υπουργός ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Σας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά και θεωρείτε ότι τέτοιες ενέργειες από υπουργούς είναι επιτρεπτές;
Και Τσίπρα οφείλετε επιτέλους κάποιες πειστικές απαντήσεις σε όλα αυτά τα αυτονόητα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες. Πόσο μάλλον όταν τα απευθύνει σήμερα σε σας -ακριβώς με αυτές τις λέξεις- η (ημέτερή σας) Εφημερίδα των Συντακτών…”.

Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ την προσπάθειά μου να τα μειώσω

Λίγη ώρα αργότερα και με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter: «Ο κ. Τσακαλώτος, όντως, δεν μας έχρισε ακόμη κυβέρνηση. Θέλω, ωστόσο, να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Διότι παραδέχθηκε επιτέλους ότι τα πλεονάσματά του καταστρέφουν την οικονομία και δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλω εδώ και 3 χρόνια για να τα μειώσω».

Εξάλλου στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν εξέλαβαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό ως άδειασμα ή συστάσεις ή έστω αποστάσεις από τον κ.Πολάκη, κάθε άλλο. Έτσι πηγές της ΝΔ σχολίαζαν την ομιλία Τσίπρα λέγοντας: “Δεν περίμενε κανείς από τον κ.Τσίπρα να αποδοκιμάσει τον Παύλο Πολάκη. Όλοι πια έχουν καταλάβει το λόγο που τον διατηρεί στην κυβέρνηση του: Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης εν τω μεταξύ κατέθεσε αγωγή κατά του κ.Πολάκη ζητώντας 300.000 ευρώ αποζημιώση για ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα