ΝΔ: "Ποιοι ενοχλούσαν τους εισαγγελείς;"

Στιγμιότυπο από την σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο Καλλικράτης,Πέμπτη 27 Μαϊου 2010(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο Καλλικράτης,Πέμπτη 27 Μαϊου 2010(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Εξηγήσεις για την παραίτηση των 2 οικονομικών εισαγγελέων ζητά η Νέα Δημοκρατία. Αίτημα για κατεπείγουσα έρευνα από τον Άρειο Πάγο. Τα τρία "σκοτεινά" σημεία

Τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρουν οι παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και ο αναπληρωτής υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

Σημειώνουν ακόμα ότι το συγκεκριμένο ζήτημα προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι από το κείμενο της παραίτησης των δυο εισαγγελέων προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

Προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Τέλος, οι κ.κ. Τζαβάρας και Καραγκούνης ζητούν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας το επιβάλλουν, προκειμένου να εξακριβωθούν:

1. Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

2. Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις.

3. Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές.

SHARE:

24Media Network