ΝΔ: Προεκλογικός… μαραθώνιος

ΝΔ: Προεκλογικός… μαραθώνιος
Από προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Η πολιτική επιτροπή της ΝΔ συνεδριάζει την Τετάρτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και θερινή ραστώνη.

Η θερμοκρασία μπορεί να ανεβαίνει, όμως στη Νέα Δημοκρατία δεν ετοιμάζονται για διακοπές, αλλά για ένα μαραθώνιο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η πολιτική επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τετάρτης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και το Σκοπιανό, να επιχειρήσει την αποδόμηση του λεγόμενου “ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς”, αλλά και να στείλει ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το μήνυμα Μητσοτάκη συνοψίζεται στις φράσεις “Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε και τον Αύγουστο”. Και αυτό καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση αφενός αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν τριπλές εκλογές το Μάιο του 2019, μην αποκλείοντας ο Αλέξης Τσίπρας τελικά να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό αυτό το φθινόπωρο, ανάλογα και με τις εξελίξεις.

Και αφετέρου, στην περίπτωση που οι εθνικές εκλογές απέχουν ένα χρόνο, το Μοσχάτο δεν θέλει να… χαλαρώσουν και πολύ τα στελέχη και οι βουλευτές, δεδομένου ότι στη ΝΔ θεωρούν σίγουρη την πρωτιά και πιθανή την αυτοδυναμία, αλλά αυτός ο εκλογικός μαραθώνιος θα είναι πρωτίστως μία μάχη συσπείρωσης.

Το “καλό παράδειγμα” θα δώσει ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος θα ξεκινήσει θερινές περιοδείες με πρώτο σταθμό την Πέμπτη, την Κρήτη. Η θερινή “αντιπολιτευτική γυμναστική” θα συνεχιστεί -με εξαίρεση προφανώς τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου- ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η προετοιμασία της εμφάνισης του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στόχος των περιοδειών είναι η ανάδειξη της ατζέντας της ΝΔ και η αποδόμηση της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης στο πεδίο της οικονομίας μετά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει σε χλωρί κλαρί τον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό, καθώς ειδικά στη βόρεια Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να καρπωθεί τυχόν δυσαρέσκεια της βάσης των ΑΝΕΛ για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, επιμένοντας πως με την υπογραφή της συμφωνίας και την πρόσκληση έναρξης ενταξιακών συνομιλιών της ΠΓΔΜ με το ΝΑΤΟ, δημιουργήθηκαν τετελεσμένα, τα οποία δεν μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε κίνηση του Πάνου Καμμένου όταν έρθει η ώρα της κύρωσης – και βεβαίως ούτε η επόμενη κυβέρνηση, επιχείρημα που έχει ως στόχο και να καλυφθούν τα νώτα της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα