Νέα Αριστερά: Στάση αναμονής μέχρι την Κεντρική Επιτροπή
Διαβάζεται σε 2'
Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα πιστοποιήσουν το ρήγμα στο εσωτερικό της Νέας Αριστεράς.
- 20 Μαΐου 2026 19:16
Καμία εξέλιξη δεν πρόκειται να υπάρξει στη Νέα Αριστερά (σε σχέση πάντα με πιθανές ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών) μέχρι τη διεξαγωγή των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Μάλιστα κάποιοι από τους διαφωνούντες (Χαρίτσης, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος, Φωτίου, Ζεϊμπέκ) αναμένεται να δώσουν το παρόν με φυσική παρουσία και να πάρουν το λόγο.
Στην Κεντρική Επιτροπή πάντως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα επιβεβαιωθεί ότι η μεγάλη εσωκομματική πλειοψηφία επιθυμεί τον ανεξάρτητο δρόμο και τις συμμαχίες μ’ άλλους μικρούς σχηματισμούς της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς αποδοκιμάζοντας, την ίδια ώρα, το νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.
Ως γνωστόν οι 6 βουλευτές που προαναφέρθηκαν βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην ενότητα του προοδευτικού χώρου.
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί. Η στάση της Σίας Αναγνωστοπούλου δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμα.
Από την άλλη πλευρά η επικεφαλής της ΚΟ Πέτη Πέρκα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο πρόεδρος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκφράζουν την πολιτική πλειοψηφία. Η απόφαση του οργάνου προφανώς θα αντικατοπτρίζει τους εσωκομματικούς συσχετισμούς.