Νέα διάψευση από Μέρκελ για το δημοψήφισμα

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, υπογράφει το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. (EUROKINISSI // ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ) ** Ελεύθερη η χρήση για μη εμπορικούς σκοπούς. Να αναφέρεται ως πηγή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. **
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Διαβάστε πως διέψευσε εκ νέου ο εκπρόσωπος της Μέρκελ την πρόταση περί δημοψηφίσματος. Τι ισχυρίζεται η καγκελάριος

Ο εκπρόσωπος της Άγγελας Μέρκελ διέψευσε κατηγορηματικά και πάλι τη Δευτέρα (21/05) ότι η καγκελάριος πρότεινε να οργανωθεί στην Ελλάδα ένα δημοψήφισμα για το ευρώ και υπογράμμισε πως η καγκελάριος δεν είναι διατεθειμένη να "παράσχει τα υλικά στην πολιτική κουζίνα" της Ελλάδας.

"Η καγκελάριος δεν πρότεινε δημοψήφισμα ούτε είπε κάτι που να μπορεί να ερμηνευτεί προς αυτή την κατεύθυνση" δήλωσε ο εκπρόσωπός της Γκέοργκ Στράιτερ, φανερά εκνευρισμένος, στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.

"Η καγκελάριος δεν θα παράσχει υλικά σ' αυτή την πολιτική κουζίνα ανάμεσα στα κόμματα, που σιγοβράζει" στην Ελλάδα, πρόσθεσε, καθώς αντιμετώπιζε πολύ επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

"Μπορείτε να έχετε ως αφετηρία την αρχή" ότι η Μέρκελ παραμένει αντίθετη σε ένα τέτοιο δημοψήφισμα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το δημοψήφισμα για το οποίο είχε κάνει λόγο πέρυσι ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κάτι που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη Γερμανία.

Ωστόσο, το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό "Ντερ Σπίγκελ" διαβεβαιώνει στο σημερινό τεύχος του ότι η καγκελάριος έκανε πράγματι την πρόταση αυτή.

Ο κ. Στράιτερ δήλωσε πως η κυκλοφορία της πληροφορίας μπορεί να οφείλεται σε "παρεξήγηση, κακή κατανόηση" (των λεγομένων). "Η υπόθεση μοιάζει λίγο με χαλασμένο τηλέφωνο" πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια, ο κ. Στράιτερ απάντησε ότι δεν κατηγορεί κανέναν, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, ερωτηθείσα εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ, ανέφερε πράγματι την ιδέα του δημοψηφίσματος στο τελευταίο Eurogroup, απάντησε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Der Spiegel: Η Μέρκελ εισηγήθηκε πράγματι δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα ζητά η Μέρκελ. Διάψευση για τα μάτια του κόσμου

SHARE:

24Media Network