Νέα φοροεπιδρομή φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς

Νέα φοροεπιδρομή φοβάται ο Αντώνης Σαμαράς
ΠΑΤΡΑ-ΠΡΟΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΔ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.(Eurokinissi-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Την ανησυχία ότι θα υπάρξει φοροεπιδρομή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Διευκρίνισε πάντως ότι θα είναι ευτυχής αν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

“Πρέπει να υπάρχει συμφωνία στη διαπραγμάτευση, γιατί άλλο δεν πάει έτσι”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, αλλά εξέφρασε τον φόβο ότι έρχεται μεγάλη φοροεπιδρομή, λόγω του ότι, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

“Εγώ ήμουνα εκείνος, ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι”, τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ραδιόφωνο FOCUS:

Α. Σαμαράς: Άκουσε να σου πω, Δημήτρη, εγώ είμαι εκείνος ο οποίος αδιάλειπτα, έντονα, σε όλο αυτό το διάστημα, επιμένω ότι θα πρέπει να υπάρχει λύση. Θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία, γιατί άλλο δεν πάει έτσι. Η οικονομία πραγματικά έχει φτάσει στα όρια της ανώτατης δυνατής ασφυξίας. Τίποτα δε δουλεύει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απόλυτη οικονομική ακινησία, η οποία τροφοδοτείται και από μια πάρα πολύ μεγάλη αρνητική ψυχολογία. Αυτός ο συνδυασμός είναι καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Λέω, λοιπόν, πρέπει να γίνει αμέσως συμφωνία.

Άρα, θα είμαι ο πρώτος που θα δηλώσει ευτυχής αν γίνει αυτή η συμφωνία. Από την άλλη όμως πλευρά, οφείλω να πω ότι φοβάμαι ότι, επειδή ακριβώς οι ίδιοι έχουν δηλώσει εκατό φορές ότι και ανέτοιμοι ήταν και δεν είχαν, όχι plan b, ούτε plan a δεν είχαν, φοβάμαι ότι θα υπάρχει- και αυτά ακούω, άλλωστε- πολύ μεγάλη φοροεπιδρομή.

Δημοσιογράφος: Να υποθέσουμε συνεπώς ότι υπάρχουν αστερίσκοι στη συμφωνία που θα κληθεί να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάθε συμφωνία θα στηριχτεί από τη Νέα Δημοκρατία;

Α. Σαμαράς: Εμείς δεν επρόκειτο να είχαμε στοιχεία φοροεπιδρομής, ούτε και τα είχε ανάγκη η χώρα. Η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο οριστικά και ανάγκη για τέτοιες λύσεις, που βλέπω τώρα να προκρίνονται, δεν υπήρχε.

Το μόνο το οποίο μπορώ τώρα να σου πω είναι ότι θα ήταν άκαιρο και πολιτικά ανόητο κιόλας, να σου πω από τώρα, χωρίς να έχουμε δει το κείμενο, να το βαφτίσουμε Α, Β ή Γ. Θα το δούμε, θα το κρίνουμε ως μια παράταξη, η οποία αποκλειστικό κριτήριο έχει το καλό του τόπου. Και το καλό του τόπου είναι η Ελλάδα να έχει παραμονή στο ευρώ, αλλά και προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη είναι η μόνη σωτήρια λύση για τον τόπο.

Δημοσιογράφος: Χωρίς συμφωνία δεν υπάρχει αυτό; Τι λέει η Νέα Δημοκρατία;

Α. Σαμαράς: Θα το δούμε και τότε θα απαντήσουμε.

Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ πολύ.

Α. Σαμαράς: Ευχαριστώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα