Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη διαπλοκή

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη διαπλοκή
Meeting between the Prime Minister of Greece, Alexis Tsipras, and the president of New Democracy party, Kyriakos Mitsotakis, in Athens, on Jan. 19, 2016 / , , 19 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος και την υπόθεση Μαυρίκου, Μαξίμου και Συγγρού συνεχίζουν τον πόλεμο ανακοινώσεων

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας για το ποιος είναι πιο διαπλεκόμενος συνεχίζεται με Μαξίμου και Συγγρού να επιδίδονται σε πόλεμο ανακοινώσεων με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος περί υπόσχεσης του Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τα δάνεια του ΔΟΛ και την υπόθεση Μαυρίκου, τον οποίο χθεσινό άρθρο των Παραπολιτικών παρουσίαζε ως μισθοδοτούμενο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κάλεσε τον κ.Τσίπρα, τον οποίο η ΝΔ αποκαλεί “ο μοιραίος πρωθυπουργός” να απαντήσει σε τρεις συν μία ερωτήσεις, μετά την παραδοχή των επαναλαμβανόμενων κρυφών συναντήσεών του με τον επικεφαλής του ΔΟΛ:

“1. Γιατί ο “αδέκαστος πολέμαρχος” κατά της διαπλοκής, συναντάται κρυφά, όχι μία αλλά τέσσερις φορές με γνωστό μεγάλο εκδότη; Τι συζήτησαν;

2. Εάν του ζητήθηκε μια φορά ευνοϊκή ρύθμιση δανείων και εκείνος την απέρριψε, προς τι οι ακόμα τρεις συναντήσεις;

3. Εκείνος τι ζήτησε και έναντι ποιου ανταλλάγματος;

Και μία τελευταία ερώτηση: Όποια απάντηση και να δώσει περιμένει να την πιστέψει κανείς;”, με τον κ.Κουμουτσάκο να καταλήγει: “Ο κ. Τσίπρας έχει απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας”.

“Η ΝΔ σπεύδει να κάνει τον συνήγορο της διαπλοκής”, απάντησε το Μαξίμου, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει ξεκάθαρα:

“Γιατί το σύστημα της διαπλοκής των ΜΜΕ δεν πλήρωνε επί τόσα χρόνια τον νόμιμο φόρο επί των διαφημίσεων και τα τέλη χρήσης των συχνοτήτων;

Γιατί ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ δεν έγινε διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;”

Στην κυβερνητική ανακοίνωση τίθεται επίσης το ερώτημα “αν ο κ. Μαυρίκος –για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ κρατούν σιγήν ιχθύος- έχει εξοφληθεί από τα ταμεία του κόμματος, ή αν έχει να λαμβάνει και για ποιες υπηρεσίες ακριβώς”, καταλήγοντας στο σχόλιο: “Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι υπεκφυγές.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα