Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Με ποιους συμμετέχει το κόμμα του Πάνου Καμμένου

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Με ποιους συμμετέχει το κόμμα του Πάνου Καμμένου
ΑΘΗΝΑ-ΝΕΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ Phasma

Πέντε από έξι θώκους στο νέο σχήμα πήραν οι ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος παραμένει στο Άμυνας, νέο πρόσωπο ο Δημήτρης Καμμένος

Στη δεύτερη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλαμβάνουν πέντε από έξι θώκους, με τον Πάνο Καμμένο να κρατά το υπουργείο Άμυνας και το Δημήτρη Καμμένο -απλή συνωνυμία με τον πρόεδρο του κόμματος- να είναι το νέο πρόσωπο.

Ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Δημήτρης Καμμένος είναι ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ και αναλαμβάνει υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με υπουργό το Χρήστο Σπίρτζη.

Στο Τουρισμού παραμένει η Έλενα Κουντουρά, ενώ ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στο πόστο του ως υφυπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, παρά τις διαρροές πως θα έμενε εκτός κυβέρνησης.

Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης παραμένει η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά.

Εκτός υπουργικού σχήματος μένει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης, που είχε πιάσει κατά τη δική του δήλωση την καυτή πατάτα των θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης στον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης, ούτως ή άλλως δεν είχε συμπεριληφθεί στις λίστες των ΑΝΕΛ λόγω της υπόθεσης με την off shore.

Οι πληροφορίες για παραμονή του υπηρεσιακού Χρήστου Ζώη στο υπουργείο Ναυτιλίας, μετά από παράκληση του Πάνου Καμμένου, δεν επιβεβαιώνονται και εκεί θα επιστρέψει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα