Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης

Νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης
ΑΡΓΟΣ-Με ομιλητή τον πρώην υπουργό Νίκο Βούτση πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αγ. Πέτρου στο Άργος. Νωρίτερα ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας,Γιώργος Αντωνόπουλος ,Θεόδωρος Σεραφείμ,Αγγελίνα Χατζοπούλου και Γιώργος Μποζιονέλος έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Άργους. (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) Eurokinissi

Μετά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Τσίπρας προτείνει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, καθώς τελικά ο Δραγασάκης παραμένει στην αντιπροεδρία

Το Νίκο Βούτση θα προτείνει αυτή τη φορά για Πρόεδρο της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών θα διαδεχθεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από μία καραμπόλα, που αφορούσε τον ίδιο, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και το Θεόδωρο Δρίτσα.

Ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Προέδρου της Βουλής και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν τελικά ο κ.Τσίπρας επέλεξε την κ.Κωνσταντοπούλου.

Αρχικά ως επικρατέστερος για την Προεδρία της Βουλής εφέρετο ο κ.Δραγασάκης, εάν καταργούνταν η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, σε μία κίνηση που επιδεχόταν πολλές ερμηνείες όσον αφορά στην προσωπική του σχέση με τον κ.Τσίπρα.

Τελικά η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατηρήθηκε ως είχε και ο κ.Δραγασάκης παρέμεινε σε αυτή. Ετσι ο κ.Βούτσης θα προταθεί για Πρόεδρος της Βουλής (κάτι που δεν ανακοινώθηκε χθες) και θα εκλεγεί από την Ολομέλεια καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαθέτουν πλειοψηφία 155 βουλευτών.

Μέχρι την εκλογή του κ.Βούτση, τα καθήκοντα της ασκεί η κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει συγκαλέσει από χθες Τρίτη την επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα