Νέα μετωπική για την τρομοκρατία. ΝΔ: Συνιστώσα τρομοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ονομάζει στελέχη που υπερασπίστηκαν τρομοκράτες και ζητά διαγραφές βουλευτών

Νέα μετωπική για την τρομοκρατία. ΝΔ: Συνιστώσα τρομοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Ονομάζει στελέχη που  υπερασπίστηκαν τρομοκράτες και ζητά διαγραφές βουλευτών

Για νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία ζητώντας διαγραφές βουλευτών.

Στη  σκληρή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει πως αποκαλύπτεται η συνιστώσα της τρομοκρατίας'» εντός του κόμματος και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως πολιτικές πράξεις τις δολοφονίες της 17Ν:

"Η "συνιστώσα της τρομοκρατίας" εντός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται. Στελέχη του από το πρωί επιχειρούν να προσφέρουν άλλοθι στους δολοφόνους και την τρομοκρατία χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά τους ως 'πολιτικές πράξεις'» αναφέρει η ΝΔ και παραθέτει τα εξής:

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας δηλώνει ότι οι εγκληματίες-τρομοκράτες 'δεν είναι δολοφόνοι του κοινού ποινικού δικαίου' και ότι η δράση τους ήταν 'πολιτική'.

 Ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναγνωρίζει "πολιτικό υπόβαθρο" στους εγκληματίες της 17Ν.

 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης χαρακτηρίζει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμπαθούν τη 17Ν (Γιαννόπουλο- Μπελαντή και Μπαρζέφσκι) εξαιρετικούς, αναφέροντας: 'είναι πολύ φίλοι μου, είμαστε δεμένοι μέσα σε κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς κοινωνικούς αγώνες, σε ανοιχτούς δημόσιους κοινωνικούς αγώνες, είναι αγωνιστές για τα προβλήματα του λαού και της Δημοκρατίας'».

Η ΝΔ τονίζει ότι «σήμερα ο κ. Τσίπρας οφείλει εμπράκτως να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές» και «οφείλει άμεσα να διαγράψει τους βουλευτές του που χαρακτηρίζουν ως 'πολιτικές πράξεις' τις δολοφονίες της 17Ν. Εκτός και αν συμφωνεί μαζί τους».

«Ο Ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το κόμμα του από τη 'συνιστώσα της τρομοκρατίας'. Άμεσα. Διαφορετικά θα σημαίνει ότι η ταύτιση μαζί της είναι προσωπική του επιλογή. Και κάθε μέρα θα τον ρωτάμε, αποκαλύπτοντας τους συνεργάτες του. Μέχρι να τοποθετηθεί επισήμως και εμπράκτως» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ένα προς ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη» κατονομάζει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αννα Ασημακοπούλου, σε ανακοίνωσή της, δίνοντας στη συνέχεια στη διαμάχη με την αξιωματική αντιπολίτευση που άνοιξε με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

«Ο κ. Τσίπρας αμήχανα παρακολουθεί τα στελέχη του να αλληλοκαρφώνονται και να αποκαλύπτουν σχέσεις συντρόφων τους με την τρομοκρατία» αναφέρει η κα Ασημακοπούλου.

Σήμερα ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης (στο Star Channel), ενώ από τη μία καταδικάζει την τρομοκρατία, δηλώνει ταυτόχρονα ότι "υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο" στις πράξεις των τρομοκρατών. Επιβεβαιώνει στην πράξη ακριβώς αυτό για το οποίο εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ! Ότι παρέχει ηθική νομιμοποίηση και άλλοθι σε δολοφόνους- τρομοκράτες.

Ο κ. Τατσόπουλος επανήλθε επίσης (ΒΗΜΑ FM), λέγοντας "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένοπλο τμήμα", αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που "βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των τρομοκρατών της 17Ν", που όμως αποτελούν τη "μειοψηφία" ανάμεσα στα στελέχη του κόμματός του.

Αλλοίμονο, όμως, για την χώρα, αν η αξιωματική αντιπολίτευση διέθετε ένοπλο τμήμα και η υποστήριξη τρομοκρατών και δολοφόνων αποτελούσε πλειοψηφική τάση.

Η "Αυγή" και ο κ. Σκουρλέτης επιμένουν να υπερασπίζονται την στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα του "θεωρητικού της ένοπλης βίας" και καταδικασμένου στη χώρα του για υποκίνηση και συμμετοχή σε "ένοπλη βία" Τόνι Νέγκρι, αναγνωρίζοντάς τον ως "σύγχρονο φιλόσοφο".

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σιωπά. Ούτε μία διαγραφή! Ούτε μία δήλωση απόλυτης καταδίκης των απόψεων των συνεργατών του και της εφημερίδας του κόμματός του. Αντίθετα, αμέριμνος, συνεχίζει να συνεργάζεται με:

Τον επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει "αγωνιστή με ευγενή κίνητρα" και τη 17 Νοέμβρη "μία αριστερή οργάνωση". (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για "δίκη φρονημάτων" (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις «για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της "επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου"  (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν).

Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη).

Τον Παναγιώτη Λάμπρου – υποψήφιο Βουλευτή (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.

Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. (Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).

Θα ευχόμασταν να πρόκειται για σύμπτωση. Όμως δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σκληρό τόνο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «θλιβερή και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία εμφυλιοπολεμική λογική».

«Το νέο επικοινωνιακό τρομοσήριαλ σε σκηνοθεσία Αντώνη Σαμαρά, εμείς δεν θα το παρακολουθήσουμε, ας το απολαύσει ο ίδιος με τους συνεργάτες του.

Ο ελληνικός λαός, δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό έχει στραμμένη την προσοχή του στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει. Ό,τι και να κάνει, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» υπογραμμίζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network