Μητσοτάκης- Αλιβιζάτος συζήτησαν για την εκπαίδευση των αστυνομικών

Μητσοτάκης- Αλιβιζάτος συζήτησαν για την εκπαίδευση των αστυνομικών
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Αλιβιζάτο Dimitris Papamitsos

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία στη Νέα Σμύρνη και τα επεισόδια ο πρωθυπουργός συναντιόταν με τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο της επιτροπής για την αστυνομική βία

Ζητήματα αντιμετώπισης φαινομένων αστυνομικής βίας και θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των αστυνομικών συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομότιμο καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, με τον οποίο συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την ώρα που ήταν σε εξέλιξη πορεία στη Νέα Σμύρνη, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια.

Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει κάποιες πρωτοβουλίες κατά της αστυνομικής βίας με βάση το περιεχόμενο της συζήτησης του με τον κ. Αλιβιζάτο την Παρασκευή στη Βουλή όπου θα απαντήσει σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Αλιβιζάτος χθες δήλωσε ότι η Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, στην οποία ήταν πρόεδρος, δεν υπάρχει πια για πάνω από έναν χρόνο,λόγω αδιαφορίας των κρατικών αρχών.

Δεν τίθεται πάντως ζήτημα επανασύστασης της Επιτροπής, καθώς οι αρμοδιότητες της όπως τονίζουν από την κυβέρνηση, έχουν περάσει στο Συνήγορο του Πολίτη. Ωστόσο είναι σαφές ότι καλώντας στο Μαξίμου τον κ. Αλιβιζάτο ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαχειριστεί τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ειδικά σε ένα κομμάτι κεντρογενών ψηφοφόρων της ΝΔ η αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι νωρίτερα με γραπτή δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης είχε καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ για πρόσκληση των πολιτών σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας και είχε προκαλέσει τον κ.Τσίπρα να απαντήσει εάν δέχεται το ρίσκο για τη δημόσια υγεία.

Η βασική γραμμή άλλωστε της κυβέρνησης, την οποία προφανώς και θα υποστηρίξει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Παρασκευή στη Βουλή, είναι η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με επεισόδια και μπαχαλάκηδες, αλλά και η σύνδεση των διαδηλώσεων υπέρ Δημήτρη Κουφοντίνα με αρνητές του κορονοϊού.

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας “επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.” Αφήνει επίσης αιχμές για τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με επιθέσεις κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, αλλά και για τη συμμετοχή των ίδιων στελεχών της νεολαίας σε πορείες υπέρ Κουφοντίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα