Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα

Τσίπρας σε Μέρκελ και Ολάντ: Δεν κατανοώ την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα
Andrea Bonetti

Νέα συνάντηση με τους Άγγελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ είχε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες. Τους ενημέρωσε για την ελληνική πρόταση. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις. Στήριξη από Ρέντσι στον Αλέξη Τσίπρα, για συμφωνία το Σάββατο

Συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά το πέρας της Συνόδου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρέντσι: Το Σάββατο είναι η τελική μέρα των αποφάσεων

H τελική μέρα των αποφάσεων για την Ελλάδα θα είναι το Σάββατο και θα υπάρχει συμφωνία, εκτίμησε σήμερα κατά την έξοδό του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

“Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του να φτάσει σε μια συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς“, δήλωσε ο Μ. Ρέντσι. Την ίδια στιγμή αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για όλους η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρόσθεσε.

“Εκτιμώ ότι η τελική ημέρα θα είναι το Σάββατο και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία“, τόνισε τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα