Νέα τουρκική πρόκληση στην Κίναρο

Νέα τουρκική πρόκληση στην Κίναρο

Τουρκικά F-16 και F-4 παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο. Άμεση η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τι έγραψε ο υπουργός Άμυνας στο Twitter

Πάνω από την Κίναρο - ανατολικά της Αμοργού - πέταξε το απόγευμα σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια στις 16:23 μ.μ., και ακολούθησαν 3 λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού, που πέταξαν πάνω από το νησί στα 22.000 πόδια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας, με την απογείωση δύο ζευγών αεροσκαφών F-16 από από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα, για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ότι οι Τούρκοι δεν σεβάστηκαν τη μέρα πένθους του Ελληνικών Ε.Δ και το γεγονός ότι τέσσερις αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Σαρανταπόρου.

Οργισμένο Tweet Καμμένου

"Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελληνικών ΕΔ για τη θυσία 4 αξιωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη εχθές δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων." έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter, o Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συντριβή ελικοπτέρου: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

SHARE:

24Media Network