Νέες αποκαλύψεις για ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι συμβάσεις για τις φακές των 12,50 ευρώ

Εξέταση του μάρτυρα Σταματίου Πουλή(α) στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εξέταση του μάρτυρα Σταματίου Πουλή(α) στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο Σταμάτης Πουλής υπεύθυνος δομής του ΚΕΕΛΠΝΟ και μέλος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι μπατζανάκης του, ιδιοκτήτης ταβέρνας είχε συνάψει τεχνικές συμβάσεις με 11.000 έως 12.500 ευρώ το μήνα και πρόσφερε υπηρεσίες κέτερινγκ που κοστολογούσαν 12,5 ευρώ τις φακές

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το εύρος της οικογενειοκρατίας και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος που επικρατούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ ήρθαν στο φως στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής κατά την κατάθεση του προϊσταμένου δομής του Κέντρου για τους οροθετικούς και μέλους της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή.

Ο κ. Πουλής παραδέχτηκε ότι επί των ημερών του το ΚΕΕΛΠΝΟ σύναψε σύμβαση με την τεχνική εταιρεία ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ η οποία είναι μονοπρόσωπη και ανήκει στον μπατζανάκη του Γ. Δρόση. Να σημειωθεί ότι ο κ. Δρόσης ήταν τότε ιδιοκτήτης ταβέρνας και ίδρυσε την εν λόγω εταιρεία το 2013 μόλις 15 ημέρες πριν τη σύναψη της ετήσιας σύμβασης με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Για τη σύμβαση του 2013 ο κ. Δρόσος λάμβανε 11.500 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο αυξήθηκε σε 12.500 ευρώ το μήνα με νέα σύμβαση για το 2014. 

ADVERTISING

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2014, κατόπιν εισήγησης του Πουλή, η εταιρεία του Δρόση σύναψε και μια ακόμη σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ για πρόσθετες ηλεκτρολογικές εργασίες με εφάπαξ ποσό 19.800 ευρώ. 

Οι δοσοληψίες του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον κ. Δρόση δεν αρκέστηκαν, όμως, εκεί. Το 2014 μια άλλη εταιρεία του κ. Δρόση η «ΔΡΟΣΗΣ και ΣΙΑ ΕΕ» σύναψε σύμβαση για την παροχή κέτερινγκ. Η εν λόγω συμφωνία περιλάμβανε υψηλότατες κοστολογήσεις για τις μερίδες φαγητού με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την τιμολόγηση της μερίδας φακές σε 12,5 ευρώ. Πάντως ο κ. Δρόσης υπερασπίστηκε όλες τις συμβάσεις σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να είχαν και διπλό κόστος ενώ χαρακτήρισε εύλογο το ποσό για τις μερίδες φαγητού. 

Ο κ. Πουλής παραδέχτηκε επίσης ότι στη Δομή δεν τηρούνταν λογιστικά βιβλία και δεν υπήρχε καν βιβλίο εσόδων και εξόδων. Σημειώνεται ότι η σύζυγος του κ. Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, εργάζεται και εκείνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως προϊσταμένη διοικητικού συντονισμού. Η αδελφή της συζύγου του, Κωνσταντίνα Θεοφιλάτου, εργαζόταν και εκείνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Πάντως, ο ίδιος ο κ. Πουλής δήλωσε ότι δεν έχει σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αντέκρουσε δε την κατηγορία περί της σχέσης και των τριών συγγενών του με το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι νυμφεύθηκε την κυρία Θεοφιλάτου το 2015. 

Ένταση και καταγγελίες για απιστία

Η κατάθεση του κ. Πουλή χαρακτηρίστηκε από ένταση στην Εξεταστική καθώς αντήλλαξε σκληρές κουβέντες με τους βουλευτές της ΝΔ. Τα πνέυματα οξύνθηκαν όταν ο κ. Πουλής κάλεσε τους βουλευτές να μη βγάζουν συμπεράσματα για να του απαντήσει ο Χάρης Τζαμακλής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον «να μην είναι θρασύς». Μάλιστα, ο κ. Πουλής όταν κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις για τις υπερτιμολογήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ απάντησε με καταγγελίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών της νέας διοίκησης διαπράττεται απιστία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΚΕΕΛΠΝΟ, Βουλή
SHARE:

24Media Network