Νέο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις ανεξάρτητες Αρχές

Στιγμιότυπο με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη, από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη 9 Απριλίου 2013. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη, από την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη 9 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συγκροτείται, με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο για όλες τις ανεξάρτητες Αρχές

Τους προέδρους και τα μέλη του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, κοινού για όλες τις ανεξάρτητες Αρχές, συγκροτεί με απόφασή του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «η σύσταση προβλέπεται από το Σύνταγμα και το οποίο (Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο) συγκροτείται στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Αφορά τις ανεξάρτητες Αρχές: ΑΣΕΠ, Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και Συνηγόρου του Πολίτη.

Πρόεδρος ορίστηκε ο Αντώνιος Ντέμσιας, σύμβουλος Επικρατείας, με αναπληρωτή τον Διομήδη Κυριλλόπουλο, επίσης, σύμβουλο Επικρατείας.

Η θητεία του προέδρου και των μελών του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου θα είναι διετής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network